هر آن چیز که باید در مورد گوشت بوقلمون بدانید

هر آن چیز که باید در مورد گوشت بوقلمون بدانید

مطالعه '۷

۹ فروردین ۱۴۰۴

246

eye icon

بوقلمون پرنده­ای بزرگ و بومی آمریکای شمالی است که در طبیعت شکار می‌شود و در مزارع پرورش می‌یابد. گوشت آن بسیار مغذی است و منبع پروتئین محبوبی است که در سراسر جهان مصرف می‌شود. مصرف بوقلمون در بسیاری از کشورهای جهان افزایش یافته است. اگرچه بوقلمون‌ها بیش از 500 سال پیش اهلی شده‌اند، اما در ابتدا پرهایشان استفاده می‌شد. در قرن بیستم استفاده از گوشت آن‌ها شروع شد. پرورش تجاری بوقلمون از دهه 1970 رشد پویایی داشته است. در این مقاله از وب‌سایت حس‌تازگی به بررسی خواص گوشت بوقلمون، ارزش غذایی آن، مواد مغذی موجود در گوشت بوقلمون، تفاوت گوشت بوقلمون با گوشت مرغ و معرفی چند نوع غذای تهیه‌شده با گوشت بوقلمون می‌پردازیم.

خواص گوشت بوقلمون چیست

بوقلمون منبع عالی پروتئین است. همچنین منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید مانند منیزیم و نیاسین است. علاوه بر این مصرف گوشت بوقلمون فوایدی دارد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌شود.

  • کاهش خطر سرطان

گوشت بوقلمون منبع غنی از سلنیوم است. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که رژیم غذایی غنی از سلنیم ممکن است به پیشگیری از انواع خاصی از سرطان ازجمله سرطان مثانه، سرطان پستان، سرطان ریه و سرطان معده کمک کند، اما مصرف مکمل سلنیم به‌اندازه مصرف مواد غذایی حاوی این ریزمغذی مؤثر نیست. علاوه بر این، بوقلمون جایگزین سالم‌تری برای گوشت قرمز است، زیرا برخی از تحقیقات، مصرف گوشت قرمز را با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط می‌دانند.

  • کنترل دیابت

بوقلمون غذایی با شاخص گلیسمی پایین است. این بدان معناست که باعث افزایش قند خون نمی‌شود؛ بنابراین در افراد مبتلا به دیابت، گنجاندن گوشت بوقلمون در رژیم غذایی می‌تواند در کنترل قند خون مؤثر باشد.

  • حفظ سلامت قلب

غذاهای با شاخص گلیسمی پایین مانند بوقلمون می‌توانند به افزایش سطح کلسترول «خوب» یا HDL نیز کمک کنند. کلسترول HDL از طریق جریان خون حرکت می‌کند و به حذف کلسترول «بد» یا LDL کمک می‌کند. کلسترول بد می‌تواند به دیواره رگ‌ها آسیب برساند و خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. با خوردن غذاهایی مانند بوقلمون که کلسترول خوب را افزایش می‌دهند، می‌توان مقاومت بدنی را در برابر بیماری‌های قلبی افزایش داد.

  • محافظت در برابر زوال عقل

بوقلمون و سایر انواع طیور بخشی از رژیم غذایی MIND هستند. دانشمندان رژیم غذایی MIND را برای کاهش زوال عقل مرتبط با بیماری آلزایمر و سایر علل زوال عقل تنظیم کرده‌اند. با خوردن بوقلمون حداقل دو بار در هفته، افراد مسن می‌توانند حافظه و مهارت تفکر خود را حفظ کنند.

  • سرشار از ویتامین‌های گروه B

گوشت بوقلمون منبع غنی ویتامین‌های گروه B ازجمله ) B3نیاسین(، B6 (پیریدوکسین) و B12 (کوبالامین) است. دو برش ضخیم (84 گرم) بوقلمون 61٪ از ارزش غذایی روزانه (DV) برای ویتامین B3، 49٪ از (DV) برای ویتامین B6 و 29٪ از (DV) برای ویتامین B12 را برآورده می‌کند. علاوه بر این، بوقلمون منبع خوبی از B9(فولات) و ویتامین‌های) B1 تیامین) و B2 (ریبوفلاوین) است.

فواید_گوشت_بوقلمون_حس_تازگی_2

  • منبع غنی از مواد معدنی

بوقلمون سرشار از سلنیوم، روی و فسفر است. سلنیوم به بدن کمک می‌کند تا هورمون‌های تیروئیدی تولید کند که متابولیسم و سرعت رشد را تنظیم می‌کنند. روی یک ماده معدنی ضروری است که برای بسیاری از فرایندهای مختلف بدن مانند بیان ژن، سنتز پروتئین و واکنش‌های آنزیمی ضروری است و فسفر برای سلامت استخوان حیاتی است. علاوه بر این، بوقلمون مقادیر کمی منیزیم و پتاسیم را هم تأمین می‌کند.

  • بهبود خواب و خلق‌وخو

گوشت بوقلمون حاوی اسیدآمینه تریپتوفان است که باعث خواب خوب و خلق‌وخوی خوب می‌شود. این اسیدآمینه چند ساعت بعد از شروع مصرف بوقلمون، در روده کوچک ظاهر می‌شود و در جریان خون جذب می‌شود و توسط پروتئینی به نام آلبومین به سمت مغز می‌رود. سپس تریپتوفان به هورمون سروتونین تبدیل می‌شود که در تنظیم خلق‌وخو و نقش دارد. در اواخر شب و در نور کم، سروتونین به ملاتونین که چرخه خواب را تنظیم می‌کند، تبدیل می‌شود. ملاتونین درواقع ما را خواب‌آلود نمی‌کند، بلکه ساعت بدن را تنظیم می‌کند.

  • کمک به ایمنی بدن

گوشت بوقلمون به دلیل محتوای بالای پروتئین و داشتن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند سلنیم و روی در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر است.

ارزش غذایی گوشت بوقلمون

بوقلمون یک منبع پروتئین باکیفیت و سرشار از مواد مغذی است. دو برش ضخیم (84 گرم) بوقلمون حاوی درشت مغذی‌های زیر است.

  • کالری: 117
  • پروتئین: 24 گرم
  • چربی: 2 گرم
  • کربوهیدرات: 0 گرم

فواید_گوشت_بوقلمون_حس_تازگی_1

مواد مغذی موجود در گوشت بوقلمون

علاوه بر تأمین پروتئین باکیفیت، مصرف گوشت بوقلمون می‌تواند مواد معدنی و ویتامین‌های مختلفی را نیز در اختیار بدن قرار دهد. مواد مغذی موجود در بوقلمون به این بستگی دارد که برش گوشت از کجای بدن بوقلمون گرفته‌شده باشد. به‌عنوان‌مثال، برش‌های گرفته‌شده از قسمت‌های تیره‌تر بوقلمون، مانند ساق پا و ران، حاوی مقادیر بیشتری آهن و چربی و درنتیجه کالری بیشتری هستند؛ اما علی‌رغم داشتن کالری بیشتر، معمولاً ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری نیز نسبت به قسمت‌های سفید بوقلمون دارند. در مقایسه، برش‌های سفید بوقلمون دارای درصد پروتئین کمی بالاتر از قسمت‌های تیره هستند. دو برش ضخیم یا 84 گرم از گوشت بوقلمون حاوی ریزمغذی‌های زیر است.

  • نیاسین (ویتامین 61:(B3 درصد DV
  • ویتامین49:B6 درصد DV
  • ویتامین 29:B12 درصد DV
  • سلنیوم: 46 درصد DV
  • روی: 12 درصد DV
  • سدیم: 26 درصد DV
  • فسفر: 28 درصد DV
  • کولین: 12 درصد DV
  • منیزیم: 6 درصد DV
  • پتاسیم: 4 درصد DV

فرق گوشت بوقلمون با مرغ چیست

هم مرغ و هم بوقلمون حاوی پروتئین‌های با کیفیت بالا هستند و می‌توانند جزء سالمی از یک رژیم غذایی متعادل باشند. هنگامی‌که تصمیم می‌گیرید کدام‌یک از این گوشت‌ها ممکن است نیازهای تغذیه‌ای شمارا با توجه به اصول سلامتی به بهترین نحو برآورده کنند، کل محتوای غذایی شامل کالری، چربی، ویتامین‌ها و مواد معدنی باید در کنار پروتئین در نظر گرفته شود.

چربی جزء ضروری یک رژیم غذایی سالم است و گوشت طیور حاوی انواع مختلفی از چربی‌های سالم است. بااین‌حال، چربی در مقایسه با پروتئین منبع کالری متراکم‌تری است. این بدان معناست که برش‌های گوشتی با چربی بیشتر نسبت به گوشت‌های کم‌چرب کالری بیشتری دارند. به‌طورکلی، تکه‌های گوشت تیره مرغ کمی چربی و کالری بیشتری نسبت به تکه‌های گوشت تیره بوقلمون دارند. این امر در مورد سایر انواع طیور نیز صادق است. همین امر در مورد گوشت سفید این دو نوع مرغ نیز صدق می‌کند، بوقلمون نسبت به مرغ کمی کم‌چربی‌تر و پرپروتئین‌تر است و کالری کمتری دارد.

اگرچه تفاوت قابل‌ملاحظه­ای در محتوای ویتامین و مواد معدنی مرغ و بوقلمون وجود ندارد، بین گوشت سفید و تیره آن‌ها تفاوت محتوای ریزمغذی‌ها وجود دارد. به‌عنوان‌مثال، سینه مرغ حاوی نیاسین و ویتامین B6 بیشتری نسبت به‌پای مرغ است، درحالی‌که پای مرغ حاوی مقدار چربی بیشتری از سینه مرغ است؛ بنابراین، اگر به دنبال افزایش دریافت روی از رژیم غذایی باشید، گوشت تیره ممکن است گزینه بهتری باشد، درحالی‌که اگر می‌خواهید ویتامین B بیشتری دریافت کنید، گوشت سفید ممکن است مناسب‌تر باشد.

فواید_گوشت_بوقلمون_حس_تازگی_3

معرفی چند غذا با گوشت بوقلمون

انتخاب گوشت بدون پوست بوقلمون بهترین روش برای خوردن گوشت بوقلمون است. همچنین مصرف گوشت بوقلمون تازه نسبت به نوع فراوری شده آن مزیت دارد. درواقع بهترین راه برای به‌حداقل‌رساندن چربی و نمک موجود در بوقلمون جداکردن پوست آن است. بهتر است که یک سینه بوقلمون تازه بخرید و آن را در خانه بپزید. از سرخ‌کردن آن خودداری کنید. در عوض، سینه بوقلمون را کباب کنید و آن را با سبزی‌های موردعلاقه خود مصرف کنید. همچنین بوقلمون را می‌توانید به اشکال مختلف در غذاهای خود بگنجانید. غذاهای زیر نمونه‌ای از غذاهایی است که می‌توانید در پخت آن‌ها از گوشت بوقلمون استفاده کنید.

  • سالاد سزار تهیه‌شده با تکه‌های گوشت بوقلمون
  • سوپ بوقلمون
  • ساندویچ بوقلمون به همراه سبزی‌هایی مانند کلم قرمز و سس‌های مختلف
  • برگر تهیه‌شده از گوشت بوقلمون
  • خورشت آلواسفناج تهیه‌شده با گوشت بوقلمون
  • خورشت فسنجان تهیه‌شده با گوشت بوقلمون
  • کوفته تهیه‌شده از گوشت بوقلمون

 

جمع‌بندی

بوقلمون یک گوشت محبوب است که دارای پروتئین با کیفیت بالا، ویتامین‌های گروه B، سلنیوم، روی و فسفر است. این گوشت به دلیل منابع غنی مواد مغذی ممکن است از جنبه‌های مختلف بر سلامت بدن تأثیرگذار باشد. به‌عنوان‌مثال مصرف گوشت بوقلمون می‌تواند در کنترل قند خون، پیشگیری از ابتلا به برخی از انواع سرطان‌ها، کاهش کلسترول بد و پیشگیری از زوال عقل مؤثر باشد. بااین‌حال، بهتر است از مصرف انواع فراوری شده گوشت بوقلمون خودداری کنید، زیرا این‌گونه محصولات دارای نمک زیادی هستند. گوشت بوقلمون را می‌توانید در سوپ، سالاد، خوراک و بسیاری از غذاهای دیگر استفاده نمایید. مصرف گوشت بوقلمون برای افراد مبتلا به نقرس و سنگ کلیه اگزالاتی توصیه نمی‌شود.

منابع

بروزترین مقالات در شبکات اجتماعی