slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
30 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
فارس

این دستور را درست کردی؟


آش کارده فارس

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش کارده فارس

برای 2 نفر

مواد اولیه آش کارده فارس

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

برنج (خرده برنج)

1 پیمانه

آب (2 لیتر)

4 پیمانه

نمک

1 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

کارده (کاردین یا کوارده)

150 گرم

پیاز

1 عدد کوچک

آرد سفید

3 قاشق غذاخوری

روغن مایع

به میزان لازم

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه آش کارده فارس

آماده سازی

مرحله 1

کارده را پاک کنید، بشویید و خرد کنید. (حتماً از دستکش استفاده کنید.)

روش پخت اول

مرحله 1

برنج را در مقداری آب بپزید تا خوب نرم و له شود.

مرحله 2

پیاز را سرخ کنید و بعد زردچوبه بزنید.

مرحله 3

 پس از وا رفتنِ برنج، کارده، نمک و فلفل را اضافه کنید و اجازه دهید کارده خوب بپزد و آش جا بیفتد.

روش پخت دوم

مرحله 1

در قابلمه‌ای پیاز را سرخ کنید و زردچوبه بزنید، بعد آب بریزید و برنج را اضافه کنید تا کاملا بپزد و وا برود.

مرحله 2

پس از وا رفتن برنج، کارده آغشته به آرد را به همراه نمک و فلفل به برنج اضافه کنید.

  • آش کارده بسیار رقیق است تا حدی که می‌توان آن را سر کشید.
  • ترشی این آش از خود کارده است، پس می‌تواند تجربه متفاوتی باشد.
  • قدیمی‌ها مقداری از آب آش را در شیشه می‌ریزند و در جای خنک نگه می‌دارند تا ترش‌تر شود. آن‌ها این مایه را برای دفعه بعد که خواستند آش کارده درست کنند، در آن می‌ریزند.

نکته‌ها

  1. اگر برنج نیم‌دانه (خرده برنج یا برنج آشی) نداشتید، می‌توانید از برنج معمولی استفاده کنید. فقط 3 ساعت قبل از پختِ آش، آن را بخیسانید تا در زمان استفاده دانه‌ها به‌راحتی خرد شوند.
  2. سبزی کارده بسیار آلرژی‌زاست و باعث بروز حساسیت‌های پوستی به‌صورت تاول ریز قرمز می‌شود؛ به همین خاطر بهتر است در زمان برداشت، پاک کردن و خرد کردن آن از دستکش استفاده می‌شود. بعد از خردکردنِ کارده، آرد به آن اضافه کنید و همچنان با دستکش آرد و کارده را بین دو دست بسابید. وقتی کارده کاملا به آرد آغشته شد، به مدت 2 تا 3 ساعت کنار بگذارید تا حالت آلرژی‌زایی آن کاملا کنترل شود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها