slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
30 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
خراسان جنوبی

این دستور را درست کردی؟


آش‌رشته خراسان جنوبی

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش‌رشته خراسان جنوبی

برای 2 نفر

مواد اولیه آش رشته خراسان جنوبی

گیاهان محلی کوبیده شده (زیره،کرابیه،بادیان، شوت،تخم گل پونه،گل گردو)

1 قاشق غذاخوری

عدس

یک‌چهارم پیمانه

کشک

1 پیمانه

سیر (3 حبه)

3 عدد متوسط

سبزی آش (تره،جعفری،شنبلیله،برگ چغندر و اسفناج)

150 گرم

نعنا خشک

به میزان لازم

روغن مایع

به میزان لازم

ماش

یک‌چهارم پیمانه

پیاز

1 عدد متوسط

جوشانده گیاهان محلی (مستار،مخلصه،گل زردان،بومادران)

یک‌سوم پیمانه

سیب زمینی

1 عدد متوسط

نخود (نخود و لوبیا قرمز باهم)

یک‌چهارم پیمانه

رشته آش

100 گرم

آب

به میزان لازم

طرز تهیه آش‌رشته خراسان جنوبی

آماده سازی

مرحله 1

  1. نخود،لوبیا و عدس و ماش را جداگانه پاک کرده وبشویید.
  2. سبزی را پاک کرده،شسته وخرد کنید.
  3. سیب زمینی ،پیاز و سیر را شسته و پوست بگیرید.
  4. سیب زمینی را نگینی خرد کنید.
  5. پیاز را خلالی خرد کنید.

روش پخت اول

مرحله 1

عدس و ماش نخود و لوبیا را  هم  با مقداری آب در ظروف جداگانه بریزید تا با هم بپزند.

در هنگام پخت عدس و ماش در ظرف را نبندید تا پوست آنها جدا نشود.

بعد از پخت حبوبات آب نخود و لوبیا را نگه دارید  کمی از نخود و لوبیا را  هم کنار بگذارید.

مرحله 2

آب نخود و لوبیا را در ظرفی ریخته سبزی را به آن اضافه کنید. در ظرف را نبندید تا سبزی رنگ خود را حفظ کند.

مرحله 3

باقیمانده نخود و لوبیا را به همراه عدس و ماش داخل سبزی بریزید.

در صورت نیاز آب اضافه کنید.

مرحله 4

1 قاشق آرد را در نصف لیوان آب  سرد حل کنید و داخل آش بریزید.

 کمی که غل زد رشته اضافه کنید.

مرحله 5

گیاهان محلی را در کمی آب بجوشانید.

 رشته که پخت گیاهان محلی پودر شده و جوشانده گیاهان محلی و کشک را داخل آش ریخته و کمی که جوشید آش آماده است.

مرحله 6

سیب زمینی نگینی را در روغن داغ سرخ کنید.

مرحله 7

نعناع داغ و پیاز داغ تزیینی تهیه کنید.

آش را در ظرف کشیده و با نعناع داغ پیاز داغ در صورت تمایل ماست یا کشک و زعفران تزیین کنید.

مرحله 8

سیر خرد شده را در روغن ریخته تا طلایی شود و بعد با نمک و زردچوبه تفت دهید.

نخود و لوبیایی که کنار گذاشته بودید را در سیر داغ تفت داده و با نصف لیوان آب روی حرارت ملایم بپزید.

مرحله 9

نخود و لوبیای پخته شده با سیر داغ را هم در ظرفی ریخته رویش سیب زمینی سرخ شده بریزید و سرو کنید.

روش پخت دوم

مرحله 1

نخود و لوبیا را نیم پز کنید.

مرحله 2

عدس و ماش را  هم  با مقداری آب در ظرفی دیگر بریزید تا با هم بپزند.

مرحله 3

سیر خرد شده را در روغن ریخته تا طلایی شود و بعد با نمک و زردچوبه تفت دهید.مقداری از نخود و لوبیا نیم پز شده را در سیر داغ تفت داده و با نصف لیوان آب روی حرارت ملایم بپزید.

مرحله 4

 در این فاصله سبزی را در قابلمه حبوبات نیم پز شده(مرحله 1) ریخته  آب نخود و لوبیا را دور نریزید  اما کمی آب به آنها اضافه کرده اجازه دهید سبزی و نخود ولوبیا باهم بپزند.

مرحله 5

پس از پخت حبوبات و سبزی عدس و ماش و رشته را در آش در حال جوش بریزید.

  • برای جلوگیری از باز شدن رشته ها 1 قاشق آرد را در نصف لیوان آب سرد حل کرده داخل آش بریزیددر دیگ را ببندید تا دم بکشد.

مرحله 6

پس از پختن رشته ها کشک ساییده شده را با  گیاهان محلی پودر شده مخلوط کرده و به همراه جوشانده گیاهان محلی داخل آش ریخته بعد از یکی دو غل قابلمه را از روی حرارت بردارید.

مرحله 7

نعناع داغ و پیاز داغ تزیینی تهیه کنید.

مرحله 8

سیب زمینی نگینی را در روغن داغ سرخ کنید.

مرحله 9

آش را در ظرف کشیده و با نعناع داغ پیاز داغ ماست و زعفران تزیین کنید.

مرحله 10

نخود و لوبیای پخته شده با سیر داغ را هم در ظرفی ریخته رویش سیب زمینی سرخ شده بریزید و سرو کنید.

نکته‌ها

بهتر است نخود و انواع لوبیا را  از شب قبل  یا حداقل 8ساعت قبل از پخت ، بصورت جداگانه در کاسه پر از آب(تا سطح روی حبوبات)  بخیسانید. در این مدت چندبار آب آنها را عوض کرده تا نفخ آن گرفته شود.این کار به زودتر پختن آنها هم کمک میکند.

 عدس نیازی به خیساندن ندارد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها