slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
فارس

این دستور را درست کردی؟


آش سبزی شیرازی

2
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش سبزی شیرازی

برای 2 نفر

مواد اولیه آش سبزی شیرازی

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

برنج (خرده برنج)

نصف پیمانه

لوبیا چیتی

نصف پیمانه

لیمو ترش (در صورت تمایل)

1 عدد متوسط

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

تره (تره خرد شده)

100 گرم

عدس

نصف پیمانه

ترخون خشک

1 قاشق غذاخوری

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

آب

به میزان لازم

گوشت گوسفند

150 گرم

نخود

نصف پیمانه

پیاز

2 عدد متوسط

نمک

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه آش سبزی شیرازی

آماده سازی

مرحله 1

  1. گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند.
  2. برنج، عدس، نخود و لوبیا چیتی را پاک کنید و بشویید.
  3. پیاز را بشویید و پوست بگیرید و 1 عدد را کامل نگهدارید و دیگری را بصورت نگینی یا خلالی خرد کنید.
  4. سبزی مدنظر را پاک کنید ، بشویید و خرد کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

ابتدا گوشت را با پیاز و برگ بو و فلفل و زردچوبه بپزید بصورتی که بعد از پخت گوشت کاملا له شده باشد.

  • نمک را در پایان زمان پخت گوشت اضافه کنید.
  • وقتی گوشت پخت وآب آن کم شد آبِ گوشت را جدا کنید و کنار بگذارید.

مرحله 2

در این فاصله عدس، نخود و لوبیا را جداگانه با مقداری آب درون قابلمه ریخته روی حرارت بگذارید تا بپزند.

مرحله 3

همزمان در ظرفی دیگر برنج را با 5 برابر میزان آب بپزید تا کاملا نرم شده و وا برود.

مرحله 4

پیاز  خرد شده را در روغن ریخته تا طلایی شود و بعد با زردچوبه تفت دهید.پیاز داغ هم آماده شد.

مرحله 5

تره و ترخون و نمک و فلفل را اضافه کنید.

مرحله 6

سبزی که پخت نیمی از نخود و لوبیا و عدس پخته را بصورت کامل و نیم دیگر را بکوبید و در آش بریزید.

مرحله 7

نیمی از پیاز داغ را برای داخل آش و نیم دیگر را برای تزیین استفاده کنید.

  • برای تهیه پیاز داغ تزیینی به طرز تهیه آن مراجعه کنید.

مرحله 8

گوشت را از استخوان جدا و نیم کوب کرده و درون قابلمه بریزید تا با بقیه مواد هم بجوشد و آش جا بیفتد.

  • پس از اضافه کردن گوشت به دلیل لعاب زیاد آش ممکن است زود ته نشین شده و بسوزد پس باید تقریبا به مدت 1 ساعت مرتب  هم بزنید تا آش ته نگیرد.
  • این آش با لیمو ترش تازه جهرم سرو میشود.

نکته‌ها

بهتر است عدس نخود و انواع لوبیا را  از شب قبل  یا حداقل 8ساعت قبل از پخت ، بصورت جداگانه در کاسه ریخته تا سطح روی آن آب بریزید و اجازه دهید خوب  خیس بخورد و چند بار در این مدت آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.این کار به زودتر پختن آنها هم کمک میکند.

به جای برنج دانه کامل میتوانید به همان میزان از برنج نیم دانه ( خرده برنج یا برنج آشی ) هم استفاده کنید

خرده برنج را  از شب قبل یا حداقل به مدت 3 ساعت خیس کنید.

  1. تره باید تازه و ترخون باید خشک باشد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها