دیزی
دیزیدیزی
دیزی

دیزی

4
زمان آماده‌سازی
5 دقیقه
زمان پخت
180 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟

دیزی

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

دیزی، همان آبگوشت معروف ایرانیه که در ظرفی سنگی طبخ می‌شه.دیزی گویی خودِ فرهنگ غذاییِ ایرانه.غذایی سنتی که قرن‌ها در این کشور سابقه داره.آبِ حاصل از این غذا رو با نان تیلیت‌شده می‌خورن؛ سپس، مواد باقی‌مانده در ظرف سنگی را کوبیده و به‌عنوان«گوشتِ دیزی»مصرف می‌کنن.به ظاهرش نگاه نکنین!دیزی قطعاً شگفت‌زده‌تون می‌کنه.

مواد اولیه

برای 2 نفر
مواد اولیه دیزی

دارچین (چوب)

1 عدد متوسط

نخود

نصف پیمانه

لوبیا سفید

نصف پیمانه

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

مرزه خشک

1 قاشق مرباخوری

نمک

1 قاشق مرباخوری

آب

به میزان لازم

گوشت گوسفندی (با استخوان و چربی)

300 گرم

سیب زمینی

1 عدد متوسط

گوجه فرنگی

2 عدد متوسط

لیمو عُمانی (اَمانی)

1 عدد بزرگ

پیاز

1 عدد متوسط

دنبه

100 گرم

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

مرحله1

پیاز را پوست بگیرید و چهار تکه کنید. تکه‌های گوشت، دنبه، پیاز، نخود، لوبیا، چوب دارچین، زردچوبه و فلفل را با مقدار مناسبی آب (که سطح روی گوشت را بگیرد)، در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا گوشت و حبوبات بپزند.

  •  در حین پخت، کفِ جمع‌شده روی آبگوشت را بگیرید و دور بریزید.
مرحله2

وقتی به انتهای پخت گوشت نزدیک شُدید، سیب‌زمینی را پوست بگیرید و چهار تکه کنید، گوجه‌ها را هم بشویید و نصف کنید، بعد گوجه و سیب‌زمینی را با لیموعمانی و نمک در آبگوشت بریزید تا آن‌ها هم بپزند.

مرحله3

وقتی گوجه و سیب‌زمینی پختند، آن‌ها را از ظرف خارج کنید و در یک کاسه بگذارید، مرزه خشک و رب‌گوجه هم به آن‌ها بزنید و با گوشت‌کوب، خوب آن‌ها را له کنید، بعد دوباره به قابلمه دیزی برگردانید.

مرحله4

وقتی دیزی کامل پخت، آبش را در یک کاسه بریزید، بعد گوشت، نخود، لوبیا و بقیه مواد باقیمانده را با گوشت‌کوب، خوب بکوبید و له کنید. در نهایت گوشت‌کوبیده را کنار آبگوشت سرو کنید.

  • قبل از کوبیدن مواد گوشتی، حواستان باشد که چوب دارچین و استخوان‌های گوشت را جدا کنید.

نکته‌ها

نکات
  1. بهتر است نخود و لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در کاسه‌هایی پر از آب بخیسانید. پیشنهاد می‌شود در این مدت، چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. خیساندن حبوبات به پخت بهتر و سریع‌تر کمک می‌کند.
  2. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها برای حفظ سلامتی شما به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
  3. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) می‌تواند کمتر یا بیشتر شود.
  4. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتماً از آب‌جوش استفاده کنید.

اگر با مهارت و هنر خودتان به این غذا خلاقیت جدیدی افزوده‌اید، این تجربه را با همه به اشتراک بگذارید.

این دستور را دوست داشتی؟

سؤالی در مورد این دستور داری؟

این دستور را درست کردی؟

برچسب‌ها
مشابه‌ها