slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
90 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
زمستان-پاییز-تابستان-بهار

این دستور را درست کردی؟


زرشک‌پلو با مرغ

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه زرشک‌پلو با مرغ

برای 2 نفر

مرغ

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

هویج

1 عدد متوسط

آبلیمو

1 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی

2 قاشق غذاخوری

پیاز

1 عدد متوسط

هل (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

زعفران (دم‌کرده)

یک‌چهارم پیمانه

گوشت مرغ (ران)

2 عدد متوسط

فلفل دلمه ای

نصف عدد متوسط

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

برگ بو

1 عدد متوسط

آب

به میزان لازم

دارچین (چوب)

1 عدد متوسط

زرشک‌پلو

برنج

2 پیمانه

گلاب (اختیاری)

2 قاشق غذاخوری

زرشک

نصف پیمانه

کره

30 گرم

نمک

2 قاشق غذاخوری

شکر

1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه زرشک‌پلو با مرغ

آماده‌سازی:

پیاز را پوست بگیرید، بشویید و نگینی خرد کنید.

  • هویج را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
  • فلفل‌دلمه‌ای را بشویید، کلاهک، قسمت‌های سفید و دانه‌هایش را بگیرید و آن را خلالی خرد کنید.
  • زرشک را خوب بشویید.
  • برنج را پاک کنید، با آب ولرم بشویید و این‌کار را تا زمانی که آب برنج زلال شود ادامه دهید، سپس به‌اندازه‌ای که آب روی سطح برنج را بگیرد روی آن آب بریزید، نمک اضافه کنید و بگذارید سه‌چهار ساعت برنج خیس بخورد.

مراحل پخت

مرحله ۱:

در قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. دوطرف تکه‌های مرغ را در روغن سرخ کنید. وقتی مرغ‌ها سرخ شدند آن‌ها را از قابلمه بیرون بیاورید و کنار بگذارید.

مرحله ۲:

پیاز را به همان قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا بلوری شود. رب گوجه را اضافه کنید و آن‌قدر تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته و رنگ آن باز شود.

مرحله ۳:

زردچوبه، نمک و فلفل را به قابلمه‌ای که پیاز و رب در آن است اضافه کنید و کمی تفت دهید. مرغ‌های سرخ‌شده، چوب دارچین، برگ بو، هویج، فلفل دلمه‌ای و مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید مخلوط داخل قابلمه با حرارت ملایم و با درِ بسته بپزد. 

مرحله ۴:

در اواخر پخت، آبلیمو، پودر هل و زعفران دم‌کرده را هم به قابلمه اضافه کنید.  اجازه دهید طعم مواد داخل قابلمه به‌خورد هم برود و غذا جابیفتد.

مرحله ۵:

قابلمه‌ای جداگانه بردارید، حدود دو سوم آن را از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید تا به‌جوش آید. برنج و نمک را داخل آب بریزید تا بجوشد. گاهی کفِ روی برنج را با کفگیر بگیرید و دور بریزید.

مرحله ۶:

وقتی برنج آماده شد، آن را آبکشی کنید، مقداری آب سرد روی برنج بگیرید   تا نمک اضافی و لعاب آن گرفته شود.

مرحله ۷:

در قابلمه مدنظر برای دم‌کردن برنج، مقداری روغن بریزید و ته‌دیگ موردنظر را کف آن بچینید (ته‌دیگ اختیاری است!). برنج را روی ته دیگ بریزید و آن را با کفگیر از کناره‌ها به سمت وسط قابلمه جمع کنید (شبیه کوهی از برنج)، سپس حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید و درِ قابلمه را بگذارید.  اجازه دهید تا برنج روی حرارت ملایم بخار کند و دم بکشد.

مرحله ۸:

در تابه‌ای کوچک مقداری کره بریزید و روی حرارت بگذارید تا ذوب شود. زرشک و شکر را آن‌قدر در کره تفت دهید تا شکر در زرشک ذوب شود، بعد از روی حرارت کنار بگذارید.

مرحله ۹:

مقداری از برنجِ دم‌کشیده را در کاسه‌ای جداگانه با زعفران دم‌کرده و گلاب ترکیب کنید تا برنج کاملاً به زعفران آغشته شود، سپس زرشک تفت‌داده را هم به آن اضافه کرده، زیر و رو کنید تا یکدست شود.

مرحله ۱۰:

برنج را در ظرف سرو بکشید و با روغن و مخلوط زرشک و زعفران تزیین کنید.

نوش جان!

برای ۶ نفر میخوام

ام ام۲۳ مرداد ۱۴۰۳

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها