این دستور را درست کردی؟
زرشکپلو با مرغ
مواد اولیه زرشکپلو با مرغ
برای 2 نفرمرغ
نصف قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
1 قاشق غذاخوری
2 قاشق غذاخوری
1 عدد متوسط
1 قاشق چایخوری
نصف قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
یکچهارم پیمانه
2 عدد متوسط
نصف عدد متوسط
یکچهارم پیمانه
1 عدد متوسط
به میزان لازم
1 عدد متوسط
زرشکپلو
2 پیمانه
2 قاشق غذاخوری
نصف پیمانه
30 گرم
2 قاشق غذاخوری
1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه زرشکپلو با مرغ
آمادهسازی:
پیاز را پوست بگیرید، بشویید و نگینی خرد کنید.
- هویج را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
- فلفلدلمهای را بشویید، کلاهک، قسمتهای سفید و دانههایش را بگیرید و آن را خلالی خرد کنید.
- زرشک را خوب بشویید.
- برنج را پاک کنید، با آب ولرم بشویید و اینکار را تا زمانی که آب برنج زلال شود ادامه دهید، سپس بهاندازهای که آب روی سطح برنج را بگیرد روی آن آب بریزید، نمک اضافه کنید و بگذارید سهچهار ساعت برنج خیس بخورد.
مراحل پخت
مرحله ۱:
در قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. دوطرف تکههای مرغ را در روغن سرخ کنید. وقتی مرغها سرخ شدند آنها را از قابلمه بیرون بیاورید و کنار بگذارید.
مرحله ۲:
پیاز را به همان قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا بلوری شود. رب گوجه را اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته و رنگ آن باز شود.
مرحله ۳:
زردچوبه، نمک و فلفل را به قابلمهای که پیاز و رب در آن است اضافه کنید و کمی تفت دهید. مرغهای سرخشده، چوب دارچین، برگ بو، هویج، فلفل دلمهای و مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید مخلوط داخل قابلمه با حرارت ملایم و با درِ بسته بپزد.
مرحله ۴:
در اواخر پخت، آبلیمو، پودر هل و زعفران دمکرده را هم به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید طعم مواد داخل قابلمه بهخورد هم برود و غذا جابیفتد.
مرحله ۵:
قابلمهای جداگانه بردارید، حدود دو سوم آن را از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید تا بهجوش آید. برنج و نمک را داخل آب بریزید تا بجوشد. گاهی کفِ روی برنج را با کفگیر بگیرید و دور بریزید.
مرحله ۶:
وقتی برنج آماده شد، آن را آبکشی کنید، مقداری آب سرد روی برنج بگیرید تا نمک اضافی و لعاب آن گرفته شود.
مرحله ۷:
در قابلمه مدنظر برای دمکردن برنج، مقداری روغن بریزید و تهدیگ موردنظر را کف آن بچینید (تهدیگ اختیاری است!). برنج را روی ته دیگ بریزید و آن را با کفگیر از کنارهها به سمت وسط قابلمه جمع کنید (شبیه کوهی از برنج)، سپس حفرههایی روی برنج ایجاد کنید و درِ قابلمه را بگذارید. اجازه دهید تا برنج روی حرارت ملایم بخار کند و دم بکشد.
مرحله ۸:
در تابهای کوچک مقداری کره بریزید و روی حرارت بگذارید تا ذوب شود. زرشک و شکر را آنقدر در کره تفت دهید تا شکر در زرشک ذوب شود، بعد از روی حرارت کنار بگذارید.
مرحله ۹:
مقداری از برنجِ دمکشیده را در کاسهای جداگانه با زعفران دمکرده و گلاب ترکیب کنید تا برنج کاملاً به زعفران آغشته شود، سپس زرشک تفتداده را هم به آن اضافه کرده، زیر و رو کنید تا یکدست شود.
مرحله ۱۰:
برنج را در ظرف سرو بکشید و با روغن و مخلوط زرشک و زعفران تزیین کنید.
نوش جان!
برای ۶ نفر میخوام
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها