این دستور را درست کردی؟
کئی پلا (کدو پلو)
مواد اولیه کئی پلا (کدو پلو)
برای 2 نفر1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
یکچهارم پیمانه
1 قاشق چایخوری
نصف قاشق چایخوری
یک و نیم پیمانه
1 عدد متوسط
یک و نیم قاشق غذاخوری
2 عدد متوسط
یک و نیم پیمانه
به میزان لازم
طرز تهیه کئی پلا (کدو پلو)
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب و نمک (درحدی که روی برنج را بگیرد) در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- کدو را بشویید، برش بزنید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
- پیاز را هم بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
در تابهای کمی روغن بریزید و پیاز را تفت دهید تا نرم شود. درادامه کدو را هم به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. نمک، فلفل و زردچوبه بزنید، بعد درِ ظرف را بگذارید تا کدو روی حرارت کم بپزد، بعد شعله را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.
مرحله 2
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 3
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر برنج آبکششده بریزید و کمی کدوحلوایی تفتخوردا را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و کدوحلوایی تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل دمکنی مناسب بگذارید) و اجازه دهید برنج روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
مرحله 4
وقتی برنج دمکشید، در تابهای نیمرو درست کنید، کدوپلو را در بشقاب بکشید و با نیمرو سرو کنید.
نکتهها
- میزان مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهدشد.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
- اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها