slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
50 دقیقه
زمان انتظار
180 دقیقه
مزه
شیرین
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول

این دستور را درست کردی؟


کیک کرم شکلاتی

5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه کیک کرم شکلاتی

برای 4 نفر

برای کیک

پودر کاکائو

2 قاشق غذاخوری

بکینگ پودر

1 قاشق مرباخوری

شکر

سه‌چهارم پیمانه

آرد سفید

یک و نیم پیمانه

روغن مایع

نصف پیمانه

وانیل

نصف قاشق چای‌خوری

تخم مرغ

3 عدد متوسط

شیرگاو

نصف پیمانه

برای کرم

کره

50 گرم

شکر

سه‌چهارم پیمانه

آرد سفید

4 قاشق غذاخوری

وانیل

1 قاشق چای‌خوری

نشاسته ذرت

2 قاشق غذاخوری

شکلات کاکائویی (شکلات تخته‌ای)

30 گرم

شیرگاو

3 پیمانه

طرز تهیه کیک کرم شکلاتی

تهیه کیک پایه

مرحله 1

آرد و بیکینگ پودر را 3 بار الک کنید و کنار بگذارید. پودر کاکائو را هم در نصف پیمانه روغن حل کنید و کنار بگذارید (این کار سبب می شود کاکائو رنگ بیشتری بدهد).

مرحله 2

تخم مرغ، شکر و وانیل را با دور تند همزن بزنید تا کرم رنگ و حجیم شود، سپس ترکیب روغن و پودر کاکائو را اضافه کنید و هم بزنید، بعد شیر را هم اضافه کرده و مخلوط کنید.

مرحله 3

در نهایت آرد و بیکینگ پودر را طی 3 مرحله اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید. مواد کیک را داخل قالبی که از قبل با روغن مایع چرب و بعد آرد پاشی کرده‌اید یا کاغذ روغنی داخل آن انداخته‌اید یا کف و دیواره‌های قالب را روغن جدا کننده مالیده‌اید، بریزید.

مرحله 4

قالب را به مدت 35 تا 45 دقیقه  در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده قرار دهید تا کیک بپزد.

تهیه کرم

تمامی مواد مورد نیاز برای تهیه کرم به جز شکلات ( شیر، شکر، آرد سفید، نشاسته ذرت، وانیل و کره)  را باهم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید. مدام هم بزنید تا به غلظت برسد. در آخر شکلات را اضافه و مخلوط کنید.

تهیه کِرم‌کیک شکلاتی

بعد از پخت و زمانیکه کیک خنک شد(اجازه دهید کیک داخل قالب کمربندی خنک شود)، با شیر (یا آبمیوه)، کیک را مرطوب کنید و کرمی را که از قبل آماده کرده اید رویش بریزید و سطح آن را صاف کنید و به مدت 3 الی 4 ساعت در یخچال قرار دهید.  

نکته‌ها

برای موفقیت در پخت کیک، تنها داشتن دستورهای خوب و دقیق کافی نیست! عوامل بسیاری در این فرآیند تاثیر گذارند که ما گزیده ای از نکات لازم و طلایی آن را با شما درمیان می گذاریم.

  1. پیمانه استفاده شده برای اندازه‌گیری مواد، همان لیوان فرانسوی دسته‌دار  است.
  2. مواد اولیه را آماده کنید و روی میز کار بگذارید تا مواد به دمای محیط برسند.
  3. در همه کیک‌ها آرد مورد استفاده، آرد سفید شیرینی‌پزی و یا همان آرد 000 (سه صفر) می باشد.
  4. آرد را به همراه بیکینگ‌پودر 3 بار الک کنید تا هوای داخل آرد گرفته و آرد سبک شود و کیک بافتی نرم و لطیف پیدا کند.
  5. در زمان مخلوط کردن مواد، نباید آرد را زیاد با همزن هم بزنید زیرا باعث می‌شود پف کیک بخوابد؛ لذا تنها به مخلوط شدن مواد با یکدیگر اکتفا کنید.
  6.  پس از ریختن مواد در قالب می‌بایست چند بار کف قالب را زمین بزنید تا هوای اضافی مابین مواد خارج شود.
  7. فر باید از قبل حدود 15 دقیقه گرم شده باشد و از هنگام قراردادن قالب در فر تا 20 دقیقه نباید در فر باز شود زیرا پف کیک می‌خوابد؛ علاوه براین قالب همیشه باید در طبقه وسط فر قرار گیرد.
  8. اگر از فر مبله برای پخت کیک استفاده می‌کنید همان‌طور که گفته شد فر را از قبل گرم  و در دمای 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.
  9. چنانچه از فر توکار (برقی/ گازی) استفاده می‌کنید، دما را در 160 درجه سانتی‌گراد با حرارت از پایین و با فن کانوِکشن تنظیم کنید.
    • لازم به ذکر است که فر توکار هم باید همانند فر مبله از قبل گرم شده باشد. 
  10. روغن جداکننده برای چرب کردن قالب: میزان مساوی از آرد و روغن جامد را باهم ترکیب کنید (بطور مثال 10 گرم آرد + 10 گرم روغن جامد) و با برس به کف و دیواره‌های قالب بزنید؛ اگر از مخلوط آرد و روغن اضافه ماند، می‌توانید آن را در یخچال نگه دارید و برای کیک‌های بعدی‌تان استفاده کنید. این روش برای قالب‌های میان‌تهی بسیار مفید است. یا اینکه می‌توانید قالب را چرب، سپس آرد پاشی کنید و بعد از ریختن اضافات آرد به خارج از قالب، مواد کیک را داخل قالب بریزید. درصورتی‌که تمایلی به دو روش بالا ندارید می‌توانید قالب را چرب کنید و داخل آن کاغذ روغنی بیندازید  سپس مواد کیک را داخل قالب بریزید.
  11.  به دلیل تنوع بالای قالب‌ها چه از نظر نوع و چه از نظر سایز شما می‌توانید بسته به سلیقه‌تان از هر قالبی استفاده کنید. به طور کلی نسبت مواد کیک و قالب از یک‌سوم تا دو‌سوم حجم قالب می تواند متغیر باشد (از یک‌سوم کمتر و از دو‌سوم بیشتر نباشد)؛ چرا که اگر میزان مواد از یک‌سوم حجم قالب کمتر باشد موجب سوختن و خشکی کیک و اگر از دو‌سوم بیشتر باشد موجب سر ریز شدن مواد به بیرون از قالب می‌شود و اما پیشنهاد حس تازگی برای کیک‌های 3 تخم‌مرغی قالب 15 با ارتفاع 10 و یا اگر مایلید کیک کم‌ارتفاع‌تری داشته باشید استفاده از قالب 20 توصیه می شود.
  12.  برای حصول اطمینان از پخت کامل کیک شما می‌توانید از سیخ چوبی جهت تست استفاده کنید. طریقه تست به این صورت است که یک سیخ چوبی را وارد مرکز کیک کنید چنانچه پس از بیرون آوردن سیخ تمیز بود و مواد کیک به اطراف آن نچسبیده بود یعنی کیک شما به‌خوبی پخته است در غیر این صورت نیاز به زمان پخت بیشتری دارد.
  13. به‌منظور طلایی شدن سطح کیک چنانچه از فر برقی استفاده می‌کنید همزمان با پخت کیک سطح آن نیز طلایی می شود اما در اکثر فرهای گازی نیاز است که بعد از پخت کیک، گریل فر را روشن کرده و به محض مشاهده طلایی شدن سطح کیک، آن را خاموش کنید (این امر بین 1 الی 3 دقیقه زمان می‌برد بنابراین در زمان روشن‌کردن گریل مراقب باشید که کیک نسوزد).
  14. پیشنهاد می شود برای پخت این کیک ترجیحا از قالب کمربندی 22 سانتی استفاده کنید.
  15. در تهیه کیک پایه به جای نصف پیمانه شیر می‌توانید از سه‌چهارم پیمانه ماست استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها