slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
5 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
زمان انتظار
120 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
دم کردن-تفت دادن
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟


دمپختک

4.666666
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه دمپختک

برای 2 نفر

باقلای زرد

1 پیمانه

برنج

2 پیمانه

پیاز

2 عدد متوسط

تخم مرغ

2 عدد متوسط

روغن مایع

یک‌سوم پیمانه

آب

4 گرم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

نمک

یک و نیم قاشق مرباخوری

طرز تهیه دمپختک

مرحله 1

برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.).

  • بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید.

مرحله 2

  1. باقلا زرد را به مدت 2 تا 3 ساعت بخیسانید و آبکش کنید.
  2. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.

مرحله 3

در قابلمه روغن بریزید و پیاز را سرخ کنید. حالا نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و کمی که حرارت دیدند، باقلا زرد را اضافه کرده و کمی با پیاز تفت دهید، بعد برنج را با آب اضافه کنید.

مرحله 4

حرارت زیر برنج را زیاد کنید تا بجوشد، همین‌که جوشید حرارت را کم کنید تا آبِ برنج کاملاً تبخیر شود. حرارت را خیلی کم کرده، دانه‌های برنج را از دیواره‌ها به‌سمت مرکز قابلمه جمع کنید، درِ قابلمه را بگذارید و منتظر بمانید تا برنج بخار کند و دَم‌بکشد.

مرحله 5

وقتی برنج دَم‌کشید، نیمرو درست کرده، برنج را همراه با نیمرو سرو کنید. نوش‌جان!

نکته‌ها

  1. میزان نمک، ادویه‌جات و روغن، به‌صورت استاندارد تعریف شده‌است؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
  2. میزان باقلا زرد همیشه نصف میزان برنج است.
  3. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها