این دستور را درست کردی؟
قنبرپلو شیرازی با مرغ
مواد اولیه قنبرپلو شیرازی با مرغ
برای 2 نفر1 قاشق مرباخوری
1 قاشق چایخوری
2 قاشق غذاخوری
نصف پیمانه
4 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
250 گرم
1 عدد متوسط
2 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
4 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
به میزان لازم
2 پیمانه
2 قاشق غذاخوری
یکسوم پیمانه
طرز تهیه قنبرپلو شیرازی با مرغ
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- برای تهیه قلقلی، پیاز را بشویید، پوست بگیرید و ریز رنده کنید، سپس آب آن را بگیرید؛ برای اینکار میتوانید از یک پارچه تمیز کمک بگیرید. پیاز را با گوشت چرخکرده مخلوط کنید. آرد نخودچی( یا سوخاری)، نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و خوب ورز دهید. هربار از گوشت بهاندازه گردو بردارید و قلقلی درست کنید. بهتراست قلقلیها را به مدت 1 ساعت در یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرد.
- کشمش را پاک کنید و بشویید. بهتر است کشمش را به مدت 10 دقیقه در یک کاسه آب بخیسانید، سپس آبکش کنید و کنار بگذارید.
- برای تهیه قنبرپلو پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
قلقلیها را خوب در روغنِ داغ سرخ کنید تا مغزپخت شوند، بعد کنار بگذارید.
مرحله 2
در ماهیتابهای روغن بریزید و روی حرارت بگذارید، پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. گردو خردشده را اضافه کنید و تفت دهید. شیره انگور یا خرما و رب انار را هم بریزید و همبزنید. درنهایت کشمش را اضافه کرده و بعد از یک تفت کوچک، شعله را خاموش کنید و کنار بگذارید.
مرحله 3
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 4
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته، تهدیگ مورد نظرتان را بچینید، سپس چند کفگیر از برنج آبکششده را بریزید، قلقلی و مخلوط تفتخورده گردو، شیره، رب انار و کشمش را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و باقی مواد تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، کمی زعفران روی برنج بریزید، بعد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
نوش جان!
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و چاشنیها بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
- به غلظت شیره انگور یا خرما و رب انار توجه کنید؛ در صورتی که رقیق بودند میتوانید میزان را تا 2 برابر افزایش دهید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها