خورش قیمه سیب زمینی (بدون گوشت)
این دستور را درست کردی؟
خورش قیمه سیب زمینی
5
افزودن به علاقهمندیها
اشتراک گذاری
مواد اولیه خورش قیمه سیب زمینی
برای 2 نفرلپه
70 گرم
فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری
آب
به میزان لازم
نمک
1 قاشق چایخوری
گلاب (اختیاری)
1 قاشق غذاخوری
روغن مایع
یکچهارم پیمانه
سیب زمینی
1 عدد بزرگ
زردچوبه
1 قاشق چایخوری
لیمو عُمانی (اَمانی)
2 عدد متوسط
دارچین (چوب )
1 عدد متوسط
پیاز
1 عدد متوسط
گوشت گوسفند
200 گرم
زعفران (دمکرده-اختیاری)
2 قاشق غذاخوری
هل (پودر- اختیاری)
1 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی
2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه خورش قیمه سیب زمینی
آمادهسازی
سیبزمینی و پیاز را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را نگینی و سیبزمینی را خلالی خرد کنید.لیموعمانی را با چنگال سوراخ کنید و بهمدت 10 تا 15 دقیقه در آب ولرم بخیسانید.لپه را پاک کنید و بشویید.گوشت را هم بشویید و مکعبی (خورشتی) خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
لپه را به همراه مقداری آب در یک قابلمه بریزید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد و نیمپز شود بعد آبکشی کنید.
مرحله 2
در این فاصله در قابلمه مدنظر برای پختِ خورش، مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید، سپس پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا بلوری شود.
مرحله 3
حالا گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد، سپس فلفل و زردچوبه بزنید و کمی تفت دهید.
مرحله 4
در ادامه رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب بازشده وبوی خامیاش گرفته شود. بعد چوب دارچین و آب را داخل قابلمه بریزیدو درب ظرف را ببنید (ابتدا حرارت را زیاد کنید تا خورش بهجوش بیاید بعد حرارت را کم کنید) و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد.
مرحله 5
وقتی گوشت نیمپز شد، لپه را همراه با نمک، لیموعمانی، زعفران(درصورت تمایل)، هل(درصورت تمایل) و گلاب (درصورت تمایل) به غذا اضافه کنید و درب قابلمه را دوباره ببندید تا گوشت و لپه روی حرارت ملایم بپزند و خورش جابیفتد.
مرحله 6
در این فاصله در یک تابه روغن بریزید و سیبزمینیها را در آن سرخ کنید و کنار بگذارید تا بعد از کشیدن خورش در ظرفِ سرو، روی آن بریزید.
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- استفاده از زعفران، هل و گلاب اختیاری است. پس میتوانید هرسه را حذف یا به غذا اضافه کنید.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آبجوش استفاده کنید.
- اگر لپه شما از نوع ریز و دیرپز است، آن را 2 ساعت قبل از شروع آشپ و بعد از پاک کردن و شستن، در یک کاسه آب بخیسانید.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.
- قبل از سرو غذا، چوب دارچین را از خورش خارج کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها