slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
30 دقیقه
زمان پخت
180 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟


خورش قورمه سبزی

5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه خورش قورمه سبزی

برای 2 نفر

روغن

یک‌چهارم پیمانه

لیمو عُمانی (اَمانی) (کامل)

2 عدد متوسط

سبزی قورمه

350 گرم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

پیاز

1 عدد متوسط

لوبیا قرمز

60 گرم

نمک

1 قاشق چای‌خوری

لیمو عُمانی (اَمانی) (گرد-درصوورت تمایل)

1 قاشق چای‌خوری

گوشت گوسفند

200 گرم

طرز تهیه خورش قورمه سبزی

آماده‌سازی

  1. سبزی‌های قورمه را پاک کنید، سپس خوب بشویید و در آبکش بریزید تا آبشان برود و خشک شوند بعد خیلی ریز خردکنید.
  2. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
  3. لیموعمانی را با چنگال سوراخ کنید. بهتراست لیموعمانی را 10 تا 15 دقیقه در آب ولرم بخیسانید.
  4. لوبیا را پاک کنید و بشویید.بهتر است لوبیا را از شبِ قبل از آشپزی در کاسه‌ای آب ولرم بخیسانید و چندبار در طول این مدت، آب را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود و به پخت سریع‌تر آن هم کمک شود.
  5. گوشت را تمیز بشویید و (مکعبی) خورشتی خرد کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. سبزی‌های خردشده را در تابه خوب سرخ کنید تا جایی که رنگ‌شان قهوه‌ای تیره شود، بعد حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.

مرحله 2

در قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. پیاز را در روغن تفت دهید تا بلوری شود. در ادامه گوشت را اضافه کرده و با پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. بعد به گوشت، زردچوبه و فلفل بزنید و کمی دیگر تفت دهید.

مرحله 3

حالا سبزی سرخ‌شده را به گوشت اضافه کرده و زیر و رو کنید، سپس لوبیا، لیمو عمانی و آبِ‌جوش را به غذا اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید (اول حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید بعد حرارت را کم کنید) و اجازه دهید خورش روی حرارت ملایم به‌آرامی بپزد تا جا یفتد.

مرحله 4

وقتی گوشت پخت و خورش به روغن افتاد، نمک و گرد لیموعمانی را اضافه کنید و اجازه دهید خورش چند غل بزند تا مزه‌دار شود.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. برای این که قورمه‌سبزی شما خوب جا بیفتد، حتما باید سبزی‌های آن را خیلی ریز خرد کنید.
  2. ترکیب سبزی قورمه برای 2 الی 3 نفر (تره 150 گرم، جعفری 150 گرم، گشنیز 50 گرم، شنبلیله 100 گرم، اسفناج 100 گرم )
  3. اگر از سبزی قورمه سرخ‌شده و آماده استفاده می‌کنید برای 2 نفر 150 گرم کافیست. در غیر اینصورت 350 گرم سبزی مورد نیاز است تا پاک شده و سرخ شود.
  4. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  5. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آب‌جوش استفاده کنید.
  6. به هیچ‌وجه در ابتدای پخت به خورش نمک نزنید! چون باعثِ سفت شدن و افزایش زمانِ پخت ِگوشت می‌شود.
  7. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.
  8. سیاه‌شدن رنگ خورش قرمه‌سبزی به میزان سرخ‌شدن سبزی بستگی دارد؛ اگر سبزی خوب سرخ نشود خورش در آخر سیاه نمی‌شود. سبزی باید با شعله کم سرخ شود تا رنگش سیاه نشود بلکه قهوه‌ای تیره شود اما نسوزد زیرا سیاه شدن سبزی باعث تلخ شدن خورش می‌شود. برای بهتر سرخ‌شدن سبزی ابتدا سبزی را در قابلمه یا تابه روی حرارت بگذارید و اجازه دهید آبِ سبزی کشیده‌شود بعد به آن روغن اضافه کرده، روی حرارت ملایم سرخ کنید.
  9. برخی قرمه سبزی را ترش دوست دارند بنابراین چاشنی را به دلخواه خود کم یا زیاد کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها