این دستور را درست کردی؟
عدسپلو مجلسی
مواد اولیه عدسپلو مجلسی
برای 2 نفر150 گرم
1 قاشق مرباخوری
2 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
یک و نیم پیمانه
1 عدد متوسط
1 قاشق چایخوری
نصف پیمانه
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق مرباخوری
یکچهارم پیمانه
1 پیمانه
1 قاشق چایخوری
به میزان لازم
طرز تهیه عدسپلو مجلسی
مرحله 1
برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.).
- بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
مرحله 2
عدس را هم پاک کنید و بشویید.
- بهتر است عدس را 2 ساعت قبل از پخت، در مقداری آب (درحدی که روی عدس را بگیرد) و نمک در کاسهای بخیسانید. اینکار باعث میشود پوست عدس در زمان پخت جدا نشود.
مرحله 3
- پیاز را بشویید و پوست بگیرید، سپس آن را نگینی خرد کنید.
- کشمش را پاک کرده، بشویید و به مدت 10 دقیقه در یک کاسه آب بخیسانید، سپس آبکش کنید.
مرحله 4
عدس را با آب در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد، سپس آبکش کنید.
مرحله 5
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 6
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. حالا برنج و عدس را در یک ظرف بزرگ بریزید و مخلوط کنید. در قابلمه مدنظر برای پخت پلو، کمی روغن ریخته، تهدیگ مورد نظرتان را بچینید، سپس چند کفگیر از مخلوط برنج و عدس را بریزید، روی آن پودر دارچین بپاشید و بههمین ترتیب ادامه دهید تا مخلوط تمام شود. با کفگیر، مخلوط برنج و عدس را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
مرحله 7
در فاصله دم کشیدنِ برنج، در تابه روغن بریزید تا گرم شود، سپس پیاز را در تابه تفت دهید تا بلوری شوند. وقتی پیازها بلوری شدند، گوشت چرخکرده را اضافه کنید و تفت دهید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، کمی زعفران دمکرده و کشمش را اضافه کرده، مخلوط کنید، درب ظرف را بگذارید، حرارت را خیلی کم کنید و منتظر بمانید گوشت روی حرارت ملایم خوب بپزد و به روغن بیفتد.
مرحله 8
در انتها پس از دَمکشیدنِ برنج، مقداری روغن در آن بریزید، کمی زیر و رو کرده، حرارت را خاموش کنید. کمی از برنج بردارید و با باقی زعفران دمکرده خوب مخلوط کنید. عدسپلو را در ظرف سرو بکشید و با مایه گوشتی و پلو زعفرانی تزیین کنید. نوش جان!
نکتهها
- بهتر است لپه سفت و دیرپَز را چند ساعت قبل از پخت یا از شب قبل بخیسانید.
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و کره بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
- برای تهدیگ غذا میتوانید سیبزمینی حلقهشده کف ظرف بچینید. 1 عدد سیبزمینی متوسط برای 2 نفر کافیست.
- برای داشتن تهدیگ سیبزمینی مجلسی، درصورت تمایل میتوانید مقداری زعفران دمکرده به روغن اضافه کنید، بعد سیبزمینیها را بچینید، روی آنها کمی نمک بپاشید و مخلوط عدس و برنج را روی آن بریزید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
- اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
برای پنج نفر چطور درست کنم؟
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها