slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
50 دقیقه
مزه
شیرین
روش تهیه
فر
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
آمریکا

این دستور را درست کردی؟


کیک شنی

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه کیک شنی

برای 4 نفر

روغن مایع

نصف پیمانه

بکینگ پودر

1 قاشق غذاخوری

هل (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

پودر نارگیل

نصف پیمانه

آرد سفید

یک و یک‌چهارم پیمانه

تخم مرغ

3 عدد متوسط

شکر

سه‌چهارم پیمانه

شیر عسل غلیظ شده (قوطی)

نصف عدد متوسط

ماست (پرچرب)

1 پیمانه

طرز تهیه کیک شنی

مرحله 1

ابتدا شکر، تخم مرغ و هل را خوب ترکیب کنید تا حجم آن 3 برابر و رنگ آن روشن شود.

مرحله 2

حالا ماست و روغن را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با دور کند همزن هم بزنید.

مرحله 3

در این مرحله مخلوط بیکینگ پودر و آرد را 3 بار الک کرده و طی سه مرحله به ترکیب اضافه کنید سپس مواد را با قاشق یا لیسک بصورت دورانی هم بزنید تا یکدست شود.

مرحله 4

قالب را چرب و آرد پاشی کنید، سپس مواد را داخل آن بریزید و چند بار زمین بزنید تا هوای اضافی خارج شود. حالا قالب کیک را به مدت 30 دقیقه در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتی گراد (که از قبل گرم شده) قرار دهید.

مرحله 5

در این فاصله تا کیک بپزد شما می‌توانید پودر نارگیل را بو دهید. برای این منظور پودر نارگیل را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا طلایی رنگ شود.

  • حتما نارگیل بو داده را سریعا به ظرف دیگری انتقال دهید چون حرارت باعث سوختن نارگیل می‌شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید میزان نارگیل بو‌داده شده را به میزان دلخواه خود افزایش دهید.

مرحله 6

قالب را از فر بیرون آورید و همانطور که داغ است شیر عسل را روی سطح کیک بریزید و با قاشق صاف کنید. حالا پودر نارگیل از قبل بوداده شده را روی کیک بریزید و بصورت یکدست پخش کنید. اجازه دهید کیک کاملاً سرد شود (زیرا لطیف است و ممکن است از هم بپاشد) بعد برش بزنید.

نکته‌ها

برای موفقیت در پخت کیک، تنها داشتن دستورهای خوب و دقیق کافی نیست! عوامل بسیاری در این فرآیند تاثیر گذارند که ما گزیده ای از نکات لازم و طلایی آن را با شما درمیان می گذاریم.

  1. مقدار شیرعسل مصرفی را می‌توانید بنابر ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
  2. پیمانه استفاده شده برای اندازه‌گیری مواد، همان لیوان فرانسوی دسته‌دار  است.
  3. مواد اولیه را آماده کنید و روی میز کار بگذارید تا مواد به دمای محیط برسند.
  4. در همه کیک‌ها آرد مورد استفاده، آرد سفید شیرینی‌پزی و یا همان آرد 000 (سه صفر) می باشد.
  5. آرد را به همراه بیکینگ‌پودر 3 بار الک کنید تا هوای داخل آرد گرفته و آرد سبک شود و کیک بافتی نرم و لطیف پیدا کند.
  6. در زمان مخلوط کردن مواد، نباید آرد را زیاد با همزن هم بزنید زیرا باعث می‌شود پف کیک بخوابد؛ لذا تنها به مخلوط شدن مواد با یکدیگر اکتفا کنید.
  7.  پس از ریختن مواد در قالب می‌بایست چند بار کف قالب را زمین بزنید تا هوای اضافی مابین مواد خارج شود.
  8. فر باید از قبل حدود 15 دقیقه گرم شده باشد و از هنگام قراردادن قالب در فر تا 20 دقیقه نباید در فر باز شود زیرا پف کیک می‌خوابد؛ علاوه براین قالب همیشه باید در طبقه وسط فر قرار گیرد.
  9. اگر از فر مبله برای پخت کیک استفاده می‌کنید همان‌طور که گفته شد فر را از قبل گرم  و در دمای 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.
  10. چنانچه از فر توکار (برقی/ گازی) استفاده می‌کنید، دما را در 160 درجه سانتی‌گراد با حرارت از پایین و با فن کانوِکشن تنظیم کنید.
    • لازم به ذکر است که فر توکار هم باید همانند فر مبله از قبل گرم شده باشد. 
  11. روغن جداکننده برای چرب کردن قالب: میزان مساوی از آرد و روغن جامد را باهم ترکیب کنید (بطور مثال 10 گرم آرد + 10 گرم روغن جامد) و با برس به کف و دیواره‌های قالب با بزنید؛ اگر از مخلوط آرد و روغن اضافه ماند، می‌توانید آن را در یخچال نگه دارید و برای کیک‌های بعدی‌تان استفاده کنید. این روش برای قالب‌های میان‌تهی بسیار مفید است. یا اینکه می‌توانید قالب را چرب، سپس آرد پاشی کنید و بعد از ریختن اضافات آرد به خارج از قالب، مواد کیک را داخل قالب بریزید. درصورتی‌که تمایلی به دو روش بالا ندارید می‌توانید قالب را چرب کنید و داخل آن کاغذ روغنی بیندازید و سپس مواد کیک را داخل قالب بریزید.
  12.  به دلیل تنوع بالای قالب‌ها چه از نظر نوع و چه از نظر سایز شما می‌توانید بسته به سلیقه‌تان از هر قالبی استفاده کنید. به طور کلی نسبت مواد کیک و قالب از یک‌سوم تا دوسوم حجم قالب می تواند متغیر باشد (از یک‌سوم کمتر و از دوسوم بیشتر نباشد)؛ چرا که اگر میزان مواد از یک‌سوم حجم قالب کمتر باشد موجب سوختن و خشکی کیک و اگر از دوسوم بیشتر باشد موجب سرریز شدن مواد به بیرون از قالب می‌شود و اما پیشنهاد حس تازگی برای کیک‌های 3 تخم‌مرغی قالب 15 با ارتفاع 10 و یا اگر مایلید کیک کم‌ارتفاع‌تری داشته باشید استفاده از قالب 20 توصیه می شود.
  13.  برای حصول اطمینان از پخت کامل کیک شما می‌توانید از سیخ چوبی جهت تست استفاده کنید. طریقه تست به این صورت است که یک سیخ چوبی را وارد مرکز کیک کنید چنانچه پس از بیرون آوردن سیخ تمیز بود و مواد کیک به اطراف آن نچسبیده بود یعنی کیک شما به‌خوبی پخته است در غیر این صورت نیاز به زمان پخت بیشتری دارد.
  14. به‌منظور طلایی شدن سطح کیک چنانچه از فر برقی استفاده می‌کنید همزمان با پخت کیک سطح آن نیز طلایی می شود اما در اکثر فرهای گازی نیاز است که بعد از پخت کیک، گریل فر را روشن کرده و به محض مشاهده طلایی شدن سطح کیک، آن را خاموش کنید (این امر بین 1 الی 3 دقیقه زمان می‌برد بنابراین در زمان روشن‌کردن گریل مراقب باشید که کیک نسوزد).
  15. ترجیحا از قالب مستطیلی 20 در 25 استفاده نمایید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها