این دستور را درست کردی؟
میگوپلو خوزستانی
مواد اولیه میگوپلو خوزستانی
برای 2 نفر1 قاشق مرباخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
4 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
به میزان لازم
1 قاشق چایخوری
یکچهارم پیمانه
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
2 پیمانه
2 قاشق غذاخوری
1 عدد بزرگ
300 گرم
طرز تهیه میگوپلو خوزستانی
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- میگو را رگگیری کرده، بشویید و در ظرفی با پاپریکا، کمی زعفران، ادویه ماهی، پودر سیر، نمک، فلفل سیاه و زنجبیل خوب ترکیب کنید.درب ظرف را ببندید یا روی آن پلاستیک بکشید و به مدت 1 ساعت در یخچال بگذارید.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
در تابهای روغن بریزید تا گرم شود، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید و کنار بگذارید.
مرحله 2
در تابه دیگری روغن بریزید و میگوها را روی حرارت بالادر روغن تفت دهید تا آبِ میگو کشیده شده، سرخ شود.
مرحله 3
حالا باقیمانده زعفران دمکرده و پیاز تفت دادهشده را به میگو اضافه کرده، مخلوط کنید و کنار بگذارید.
مرحله 4
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 5
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن بریزید (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس برنج آبکششده را اضافه کنید و با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کرده، درب قابلمه را بگذارید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
مرحله 6
بعد از اینکه برنج دَم کشید، کمی از برنج را با زعفران مخلوط کنید و همراه با میگوهای سرخشده در ظرف سرو روی برنج سفید بریزید. نوشجان!
نکتهها
- در صورت تمایل میتوانید شوید پلو تهیه کرده و در کنار میگو سرو کنید.
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت برای تهیه برنج آبکشی برای 2 نفر، آب را بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، 2 قاشق غذاخوری نمک (بهازای 2 پیمانه برنج) در آبِ درحال جوش بریزید و برنج را به آن اضافه کرده، منتظر بمانید (حدود 10 تا 15 دقیقه) تا مغز پخت شود (کفِ روی برنج را هرازگاهی بردارید.)، سپس آبکشی کنید. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد. برای تست مغزپخت بودن برنج، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها