slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
100 دقیقه
مزه
ملس
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
یزد

این دستور را درست کردی؟


آش ترش یزد

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش ترش یزد

برای 2 نفر

مواد اولیه آش ترش یزد

پیاز

2 عدد متوسط

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

برنج نیم دانه

سه‌چهارم پیمانه

نعنا خشک

1 قاشق غذاخوری

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

آب

به میزان لازم

نمک

1 قاشق مرباخوری

عدس

50 گرم

لپه

50 گرم

چغندر سفید (یا چغندر قرمز)

1 عدد متوسط

طرز تهیه آش ترش یزد

آماده سازی

مرحله 1

  1. عدس، لپه و برنج را پاک کنید و بشویید.
  2. پیاز و چغندر را بشویید و پوست بگیرید، سپس پیاز را نگینی و چقندر را خلالی خرد کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

چغندر را در مقداری آب بپزید.

مرحله 2

برنج، لپه و عدس را با هم در ظرفی دیگر بار بگذارید تا کامل بپزند و لعاب بیندازند.

  • البته می‌توانید آن‌ها را در ظروفی جداگانه بپزید و بعد با هم مخلوط کنید.

مرحله 3

پس از پخت برنج، لپه و عدس، آبغوره (یا تمر هندی یا آب انار) را به‌همراه چغندر پخته به آن‌ها اضافه کنید.

مرحله 4

پیاز را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود، بعد زردچوبه بزنید. در ادامه نعناخشک و پیاز کوهی را هم به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید، سپس این مواد را داخل آش بریزید.

مرحله 5

در آخر نمک، فلفل و در صورت نیاز آب اضافه کنید و اجازه دهید آش بجوشد و جا بیفتد.

  • پس از جا افتادن آش، نمک آن را اندازه کرده و سرو کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. عدس نیازی به خیساندن ندارد.
  2. اگر لپه شما از نوع ریز و دیرپز است، آن را حداقل 1 تا 2 ساعت بخیسانید. برای این کار لپه را در یک کاسه ریخته و تا سطح رویش آب بریزید.
  3. اگر برنج نیم‌دانه (خرده برنج یا برنج آشی) نداشتید، می‌توانید از برنج معمولی استفاده کنید. فقط 3 ساعت قبل از پخت آش، آن را بخیسانید تا در زمان استفاده دانه‌ها به راحتی خرد شوند.
  4. بهتر است در زمان پخت عدس، درِ قابلمه را نبندید تا پوسته آن جدا نشود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها