این دستور را درست کردی؟
ادویهپلو
مواد اولیه ادویهپلو
برای 2 نفرنصف پیمانه
2 پیمانه
1 قاشق مرباخوری
1 قاشق چایخوری
4 قاشق غذاخوری
به میزان لازم
1 عدد متوسط
2 قاشق غذاخوری
150 گرم
1 قاشق چایخوری
4 قاشق غذاخوری
1 قاشق مرباخوری
1 قاشق چایخوری
طرز تهیه ادویهپلو
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- مرغ را مکعبی خرد کنید و بشویید.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا در تابهای روغن بریزید و پیاز را سرخ کنید، سپس مرغ را در آن تفت دهید. حالا به مرغ نمک، فلفل و زردچوبه زده، همبزنید. کمی آب بریزید، حرارت را کم کنید و درب تابه را بگذارید تا مرغ روی حرارت ملایم بپزد و به روغن بیفتد.
مرحله 2
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 3
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس کمی از برنج آبکششده را بریزید، کمی هم از مرغ اضافه کنید و مقداری ادویه پلویی بپاشید. این کار را تکرار کنید تا برنج و مرغ و ادویه تمام شوند. در پایان کمی زعفران روی پلو بریزید و با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
نوش جان!
نکتهها
- میزان زعفران، روغن، نمک و ادویهجات بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
- اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
ادویه پلو شامل چ ادویه هایی هست
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها