میزان پروتئین موردنیاز برای افراد مختلف چقدر است

میزان پروتئین موردنیاز برای افراد مختلف چقدر است

زمان مطالعه 4 دقیقه

پروتئین یکی از مهم‌ترین مواد مغذی برای بدن ماست که نقش‌های حیاتی متعددی ایفا می‌کند. از تقویت عضلات و بافت‌ها گرفته تا تأمین انرژی و حمایت از سیستم ایمنی، پروتئین در تمام جنبه‌های سلامتی ما نقش دارد. اما میزان پروتئین موردنیاز بدن ما چقدر است و چگونه می‌توانیم اطمینان حاصل کنیم که به‌اندازه کافی از آن در رژیم غذایی‌مان وجود دارد؟ در این مقاله از وب‌سایت حس‌تازگی به بررسی این موضوعات و اهمیت پروتئین در رژیم غذایی خواهیم پرداخت تا شما را با راه‌هایی برای بهبود سلامت و عملکرد بدنتان آشنا کنیم.

نقش پروتئین در بدن چیست

پروتئین‌ها اجزای بنیادین ساختار و عملکرد بدن هستند و انواع مختلفی دارند؛ آن‌ها به رشد، ترمیم و ساخت بافت‌های بدن کمک می‌کند. پروتئین به آنزیم تبدیل می‌شود و واکنش‌های شیمیایی کلیدی بدن را سرعت می‌بخشد؛ به هورمون تبدیل می‌شود و اطلاعات را بین سلول‎ها، بافت‌ها و اندام‌ها جابه‌جا می‌کند. در نقشِ پروتئین فیبری، ساختار، قدرت و قابلیتِ ارتجاعی بخش‌های مختلف بدن را تأمین می‌کند.

پروتئین‌ها متعادل‌کننده هر شرایط اسیدی یا بازی در بدن هستند و تعادلِ مایعات بدن را حفظ می‌کنند. آن‌ها آنتی‌بادی‌هایی را برای محافظت از بدن در برابر مهاجمان خارجی، مانند باکتری‌ها و ویروس‌های عاملِ بیماری، تشکیل می‌دهند. پروتئین‌ها مواد مغذی را حمل و ذخیره می‌کنند؛ همچنین وقتی بدن در شرایط خاصی مثل روزه‌داری، ورزش خسته‌کننده یا دریافت کالری ناکافی قرار می‌گیرد، به‌عنوان یک منبع انرژی ارزشمند، به بدن یاری می‌رسانند.

میزان پروتئین مورد نیاز افراد مختلف

افراد عادی به چه مقدار پروتئین نیاز دارند

میزان پروتئین برای افراد مختلف، به‌ازای هر کیلوگرم از وزن بدنشان توصیه می‌شود. این میزان برای بزرگسالان سالم 0.75 گرم به‌ازای هر کیلوگرم وزن بدن است، یعنی یک بزرگسال سالم با وزن 75 کیلوگرم به حدود 56 گرم پروتئین در روز نیاز دارد. البته باید بدانید برخی از افراد، مانند ورزشکاران و افراد مسن، ممکن است به پروتئین بیشتری نیاز داشته باشند.

میزان پروتئین موردنیاز افراد مختلف چقدر است

براساس دستورالعمل‌های رژیمی آمریکا (2020-2015) میزان موردنیاز پروتئین گروه‌های سنی مختلف به‌صورت زیر است:

  • کودکان 1 تا 3 سال، 13 گرم در روز
  • کودکان 4 تا 8 سال، 19 گرم در روز
  • کودکان 9 تا 13 سال، 34 گرم در روز
  • دختران نوجوان و زنان  14 تا 70 سال، 46 گرم در روز
  • پسران نوجوان 14 تا 18، 52 گرم در روز
  • مردان 19 تا 70 سال و بالاتر 56 گرم در روز
  • زنان باردار و شیرده 71 گرم در روز

در سالمندان با افزایش سن، توده عضلانی کاهش یافته و نیاز به دریافت پروتئین افزایش می‌یابد. این کاهش در توده عضلانی، معروف به سارکوپنی است که می‌تواند منجر به ضعف، ناتوانی، از دست‌دادن استقلال عملکردی و مرگ شود.

ورزشکاران نیز برای بازسازی و ترمیم عضلات، به مقدار بیشتری از میانگین پروتئین دریافتی گفته‌شده نیاز دارند. مطالعات نشان داده‌اند که ورزشکاران، باید تقریباً دوبرابر افراد عادی پروتئین بخورند. سازمان بین‌المللی مکمل‌های ورزشی عنوان می‌کند که مصرف 1.4 تا 2 گرم پروتئین برای ورزشکاران به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، نه تنها بدون عوارض است، بلکه با دریافت آن، ورزشکار می‌تواند در تمرینات ورزشی موثرتر عمل کند.

آیا ورزشکاران زن و مرد به یک مقدار پروتئین نیاز دارند

پروتئین موردنیاز زنان ورزشکار حدود 10 تا 20 درصد کمتر از مردان است. به نظر می رسد نیاز به پروتئین در زنان ورزشکار استقامتی با شدت متوسط که چهار تا پنج بار در هفته به مدت 45 تا 60 دقیقه تمرین می‌کنند حدود 1 تا 1.1 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است. ورزشکاران زن حرفه‌ای استقامتی هم 1.3 تا 1.5 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به پروتئین نیاز دارند.

آیا میوه‌ها منبع مناسبی برای دریافت پروتئین هستند

گرچه میوه‌ها منابع غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند، اما نمی‌توان آن‌ها را منبع اصلی تأمین‌کننده پروتئین روزانه در نظر گرفت، با این حال برخی میوه‌ها پروتئین بیشتری نسبت به سایر میوه‌ها دارند. مهم‌ترین منابع تأمین‌کننده پروتئین گوشت‌ها، لبنیات و حبوبات هستند.

میوه های حاوی پروتئین

کدام میوه‎ها پروتئین بیشتری دارند

میوه‌هایی که بیشترین میزان پروتئین را در هر 100 گرم دارند به ترتیب زیر هستند:

  1. گواوا (2.6 گرم)
  2. پشن‌فروت (2.2 گرم)
  3. آووکادو (2 گرم)
  4. انار (1.7 گرم)
  5. زردآلو (1.4 گرم)
  6. رزبری و شلیل (1.2 گرم)
  7. کیوی و آلبالو (1.1 گرم)،
  8. پرتقال، هلو، طالبی و انگور (0.9 گرم).

جمع‌بندی: پروتئین کلید طلایی سلامتی

در پایان این مقاله، اهمیت پروتئین در تقویت بدن و حفظ سلامتی بیش‌ازپیش آشکار شده است. با توجه به نیازهای متفاوت افراد بر اساس سن، وزن و سطح فعالیت، میزان پروتئین موردنیاز نیز متغیر است. این مقاله به ما نشان داد که چگونه پروتئین، نه‌تنها به‌عنوان یک منبع انرژی عمل می‌کند؛ بلکه نقش مهمی در ترمیم و نگهداری از بافت‌های بدنی، تنظیم واکنش‌های شیمیایی و حفظ تعادل بدن دارد. همچنین، اگرچه میوه‌ها به‌عنوان منابع اصلی پروتئین شناخته نمی‌شوند، برخی از آنها می‌توانند مقداری پروتئین به رژیم غذایی ما بیفزایند. این دانش به ما کمک می‌کند تا با انتخاب‌های آگاهانه‌تری در زمینه تغذیه، به سمت بهبود سلامتی و عملکرد بهتر بدنمان حرکت کنیم.

منابع

  1. https://www.healthline.com/nutrition/functions-of-protein
  2. https://www.nutrition.org.uk/healthy-sustainable-diets/protein/?level=Consumer
  3. https://www.scienceforsport.com/how-much-protein-do-athletes-really-need/
  4. https://www.ambmag.com.au/feature/female-vs-male-athletes-same-same-or-different-530302
  5. https://www.cookunity.com/blog/high-protein-fruits.

 

 

دیدگاه‌ها

(0)