نجات از دست قاتل خاموش: رویارویی با چالش فشار خون بالا

نجات از دست قاتل خاموش: رویارویی با چالش فشار خون بالا

زمان مطالعه 1 دقیقه

فشار خون بالا، به «قاتل خاموش» معروف است؛ این عارضه، معمولاً فاقد علائم و نشانه‌های بارز است و زمانی تشخیص داده می‌شود که فشار خون به حدود 14 بر 9 یا بیشتر رسیده باشد. عدد بزرگ‌تر، مواقعی را نشان می‌دهد که قلب، خون را پمپ می‌کند؛ در حالی که عدد کوچک‌تر به لحظات استراحت بین ضربان‌های قلب و پُرشدن مجدد آن با خون اشاره دارد. اگرچه فشار خونِ استاندارد حدود 12 بر 8 است، بسیاری از افراد به طور طبیعی، فشار خونی پایین‌تر از این مقدار دارند. 

در صورتی که فشار خون به 12.9 بر 8.9 برسد، زمانِ آن رسیده که تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید. فشار خون در حدود 13 تا 13.9 بر 8 تا 8.9 به معنای وجود فشار خون درجۀ یک است. رسیدن به 14 بر 9 یا بالاتر نشان‌دهندۀ فشار خون درجۀ دو است. فشار خونی که به 18 بر 12 یا بیشتر برسد، وضعیتی اورژانسی است و معمولاً با نشانه‌هایی نظیر سردردهای شدید، اضطراب، و خون‌دماغ همراه است. در این صورت باید فوراً به بیمارستان مراجعه کرد.

افزایش این بیماری، نه‌تنها بزرگسالان، بلکه کودکان و نوجوانانِ چاق را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به عوارض جدیِ سلامتی شود؛ از جمله افزایش خطر بیماری‌های قلبی، سکته و حتی مرگ. دلایل شناخته‌شده‌ای که منجر به این شرایط می‌شوند عبارت‌اند از: ترشح بیش از حدِ برخی هورمون‌ها، کم‌تحرکی، استرس و شرایط روحیِ پُرتنش، ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند چاقی، بیماری‌های کلیوی، دیابت، برخی سرطان‌ها، مصرف داروهای خاص، پُرکاری تیروئید، حاملگی، بیماری‌های قلبی، کلسترول بالا و سابقۀ خانوادگی.

منابع:

وب سایت منبع

دیدگاه‌ها

(0)