هر آن چیز که باید در مورد هلو بدانید

هر آن چیز که باید در مورد هلو بدانید

زمان مطالعه 10 دقیقه

هلو یا Prunus persica، میوه‌ای کوچک با پوست تیره و گوشت شیرین سفیدرنگ یا زردرنگ است. گمان می‌رود که هلو بیش از ۸۰۰۰ سال پیش از چین نشأت است. هلو از تیره آلو، زردآلو، گیلاس و بادام است. این میوه‌ها به‌عنوان میوه‌های هسته‌دار شناخته می‌شوند؛ زیرا گوشت آن هسته‌ای را احاطه کرده که یک دانه خوراکی را در خود جای داده است. هلو مغذی است و ممکن است فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد، ازجمله بهبود هضم، ایجاد پوست صاف و التیام آلرژی. در این مقاله از وب‌سایت حس‌تازگی به معرفی انواع هلو، فواید مصرف این میوه، ارزش غذایی هلو، عوارض مصرف هلو و ارائه دستور تهیه دسر هلو می‌پردازیم.

انوع هلو

معرفی انواع هلو

برخی از انواع هلو عبارت‌اند از:

  • بهشت سرخ (Red Haven): این هلوها اندازه‌ای متوسط دارند و هسته‌جدا هستند. آن‌ها دارای پوست زرد طلایی با سایه قرمز هستند. گوشت زرد و شیرین آن‌ها بافتی صاف دارد. این هلو برای کنسروکردن، انجماد و مصرف به شکل میوه تازه قابل استفاده است. Red Haven هلو ایده‌آلی است که همه هلوهای دیگر براساس آن قضاوت می‌شوند.
  • گلوهون (Glohaven): این هلوها درشت هستند و پوستی رنگی دارند که تقریباً هیچ پرزی ندارد. آن‌ها دارای گوشت سفت و زردرنگ با طعم دلپذیر هستند و برای کنسروکردن و انجماد ایدئال‌اند.
  • کره قرمز (Red Globe): این هلوها بسیار بزرگ هستند و گوشتی سفت و زرد با طعمی شیرین دارند و برای مصرف به شکل تازه، کنسروکردن یا انجماد انتخاب خوبی هستند.
  • هارمونی کانادایی (Canadian Harmony): این هلوهای متوسط تا بزرگ، گوشتی به‌نسبت سفت دارند. طعم آن‌ها شیرین است و برای مصرف به شکل تازه عالی هستند.
  • اِرلی آلبرتا (Early Elberta): این هلوهای بزرگ و زرد طلایی، طعمی شیرین دارند و برای مصرف به شکل تازه و کنسروکردن عالی هستند.
  • هالهِون (Halehaven): این نوع هلو اندازه متوسط تا بزرگ، پوستی قرمز و زرد و طعمی بسیار شیرین دارد.
  • H. بی‌نقص (J.H. Hale): این هلوها بسیار بزرگ هستند و با پوستی طلایی‌رنگ همراه سایه قرمز پوشانده شده‌اند. گوشت آن‌ها شیرین، سفت و زردرنگ است. این نوع هلو محبوب و دیررس است.
  • لرینگ (Loring): این هلوهای هسته‌جدای متوسط دارای پوستی قرمز روی زمینه زرد هستند. گوشت زرد آن‌ها سفت است.
  • کرستهاون (Cresthaven): این نوع هلو دارای میوه‌های هسته‌جدای متوسط تا بزرگ است که به رنگ قرمز روشن روی زمینه طلایی هستند. گوشت این میوه زرد است و برای کنسروکردن و انجماد استفاده می‌شود.
  • آلبرتا (Elberta): این نوع هلو گوشتی سفت، غنی، شیرین و زرد دارد و برای مصرف به شکل تازه و کنسروکردن استفاده می‌شود.

فواید هلو

فواید هلو چیست

  1. سرشار از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌هاست

هلو سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مفید است. یک هلو متوسط ۱۵۰ گرمی حاوی ترکیبات زیر است:

  • کالری: ۵۸
  • پروتئین: ۱ گرم
  • چربی: کمتر از ۱ گرم
  • کربوهیدرات: ۱۴ گرم
  • فیبر: ۲ گرم
  • ویتامین C: ۱۷ درصد از ارزش غذایی روزانه (DV)
  • ویتامین A: ۱۰ درصد از DV
  • پتاسیم: ۸ درصد از DV
  • نیاسین: ۶ درصد از DV
  • ویتامین E: ۵ درصد از DV
  • ویتامین K: ۵ درصد از DV
  • مس: ۵ درصد DV
  • منگنز: ۵ درصد از DV

هلو همچنین مقدار کمی منیزیم، فسفر، آهن و برخی ویتامین‌های گروه B را دارد. علاوه بر این، هلو سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست؛ آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیبات گیاهی مفیدی هستند که با آسیب اکسیداتیو مبارزه می‌کنند و به محافظت از بدن در برابر پیری و ابتلا به بیماری کمک می‌کنند. هر چه میوه تازه‌تر و رسیده‌تر باشد، آنتی‌اکسیدان بیشتری دارد. به‌تازگی در تحقیقی، آب هلو تازه طی ۳۰ دقیقه پس از مصرف، اثرات آنتی‌اکسیدانی خود را در مردان سالم نشان داده است. به نظر می‌رسد هلوهای تازه و کنسروشده‌ای که پوست‌گیری نشده‌اند، دارای مقدار مشابهی از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. بااین‌حال، هلو تازه دارای سطوح بالاتر آنتی‌اکسیدان است و به نظر می‌رسد، در محافظت از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو نسبت به انواع کنسروشده مؤثرتر باشد.

  1. ممکن است به گوارش کمک کند

هلو ممکن است به‌سلامت سیستم گوارشی کمک کند. یک میوه با اندازه متوسط حدود ۲ گرم فیبر دارد که نیمی از آن فیبر محلول و نیمی دیگر فیبر نامحلول است. فیبر نامحلول به مدفوع حجم می‌دهد و به حرکت غذا در روده کمک می‌کند و احتمال ابتلا به یبوست را کاهش می‌دهد.

فیبر محلول، برای باکتری‌های مفید روده غذا فراهم می‌کند. به‌نوبه خود، این باکتری‌ها اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه مانند استات، پروپیونات و بوتیرات تولید می‌کنند که سلول‌های روده را تغذیه می‌کنند. اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه موجود در روده ممکن است به کاهش التهاب و بهبود علائم اختلالات گوارشی مانند بیماری کرون، سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) و کولیت اولسراتیو کمک کنند.

  1. ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد

مصرف منظم میوه‌ها ازجمله هلو، ممکن است سلامت قلب را تقویت کند. هلو ممکن است عوامل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مانند فشارخون و کلسترول بالا را کاهش دهد. علاوه بر این، تحقیقات آزمایشگاهی نشان می‌دهند که هلو ممکن است به اسیدهای صفراوی، ترکیباتی که توسط کبد از کلسترول تولید می‌شوند، متصل شود. اسیدهای صفراوی متصل، همراه با کلسترول موجود در آن‌ها، در نهایت از طریق مدفوع دفع می‌شوند؛ این امر ممکن است به کاهش سطح کلسترول خون کمک کند. تحقیقات انجام‌شده روی حیوانات نشان داده است که هلو ممکن است سطح تری‌گلیسیرید، کلسترول LDL (بد) و تام و همچنین فشارخون را کاهش دهد. علاوه بر این، نتایج تحقیقات انجام‌شده روی موش‌های چاق نشان داده است که آب هلو ممکن است سطح هورمون آنژیوتانسین II را که باعث افزایش فشارخون می‌شود، کاهش دهد.

  1. ممکن است از پوست شما محافظت کند

هلو ممکن است اثرات محافظتی بر پوست داشته باشد. تحقیقات آزمایشگاهی نشان می‌دهند که ترکیبات موجود در هلو ممکن است توانایی پوست را برای حفظ رطوبت بهبود بخشد؛ بنابراین بافت پوست را بهبود می‌دهد. علاوه بر این، هم بررسی‌های آزمایشگاهی و هم نتایج تحقیق بر روی حیوانات نشان می‌دهند که استفاده از عصاره‌های تهیه‌شده از هلو بر روی پوست ممکن است به جلوگیری از آسیب اشعه ماورا بنفش کمک کند.

  1. ممکن است از ابتلا به انواع خاصی از سرطان پیشگیری کند

هلو نیز مانند بیشتر میوه‌ها ترکیبات گیاهی مفیدی دارد که ممکن است در برابر ابتلا به انواع مختلف سرطان اثر محافظت‌کننده داشته باشند. پوست و گوشت هلو سرشار از کاروتنوئیدها و اسیدکافئیک است که هر دو آنتی‌اکسیدان‌های دارای خواص ضد سرطانی هستند. تحقیقات آزمایشگاهی و بررسی‌های انجام‌شده روی حیوانات نشان داده‌اند که ترکیبات موجود در هسته هلو نیز ممکن است رشد تومورهای غیرسرطانی پوست را محدود کرده و از تبدیل آن‌ها به تومورهای سرطانی جلوگیری کنند.

از سوی دیگر هلو مملو از پلی‌فنول‌ها است. پلی‌فنول‌ها آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که مانع رشد و گسترش سلول‌های سرطانی می‌شوند. پلی‌فنول‌های هلو ممکن است بدون اینکه آسیبی به سلول‌های سالم بزنند، توانایی کشتن سلول‌های سرطانی را داشته باشند. به‌تازگی در تحقیقی روی حیوانات، این پلی‌فنول‌ها در جلوگیری از رشد و گسترش نوع خاصی از سرطان سینه مؤثر بوده‌اند. محققان بیان می‌کنند که یک فرد برای مصرف مقداری پلی‌فنول معادل میزان مورداستفاده شده در این تحقیق، نیاز به خوردن دو تا سه هلو در روز دارد. در تحقیقی دیگر، زنان یائسه‌ای که حداقل ۲ هلو یا شلیل در روز مصرف می‌کردند، در طی ۲۴ سال ۴۱ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه بودند.

  1. ممکن است علائم آلرژی را کاهش دهد

هلو ممکن است علائم آلرژی را کاهش دهد. هنگامی‌که بدن در معرض یک آلرژن قرار می‌گیرد، هیستامین یا مواد شیمیایی ساخته‌شده توسط سیستم ایمنی بدن آزاد می‌شود تا بدن را از شر آلرژن خلاص کند. هیستامین‌ها بخشی از سیستم دفاعی بدن هستند و باعث ایجاد علائم آلرژی مانند عطسه، خارش یا سرفه می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهد که هلو ممکن است با جلوگیری از انتشار هیستامین در خون به کاهش علائم آلرژی کمک کند. علاوه بر این، بررسی‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهند که عصاره هلو نیز ممکن است مؤثر باشد و التهابی را که معمولاً در واکنش‌های آلرژیک دیده می‌شود، محدود کند.

  1. ممکن است سیستم ایمنی را تقویت کند

هلو سرشار از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌های تقویت‌کننده سیستم ایمنی است. بررسی‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهند که این ترکیبات ممکن است با انواع خاصی از باکتری‌ها مبارزه کنند.

  1. ممکن است در برابر سموم خاص از بدن محافظت کند

در تحقیقی، عصاره هلو داده‌شده به افراد سیگاری باعث افزایش دفع ادراری نیکوتین از بدن آن‌ها شد.

  1. ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد

تحقیقات نشان می‌دهند که ترکیبات موجود در هلو ممکن است به جلوگیری از افزایش سطح قند خون و کاهش مقاومت به انسولین در موش‌های چاق کمک کند.

ارزش غذایی هلو

ارزش غذایی هلو

یک عدد هلو حاوی ترکیبات زیر است:

 

Water

۱۳۲

g

Energy

۶۳

kcal

Protein

۱٫۳۶

g

Total lipid (fat)

۰٫۴۰۵

g

Carbohydrate, by difference

۱۵٫۲

g

Fiber, total dietary

۲٫۲۵

g

Total Sugars

۱۲٫۶

g

Calcium, Ca

۶

mg

Iron, Fe

۰٫۵۱

mg

Magnesium, Mg

۱۲

mg

Phosphorus, P

۳۳

mg

Potassium, K

۱۸۳

mg

Sodium, Na

۱۹٫۵

mg

Zinc, Zn

۰٫۳۴۵

mg

Copper, Cu

۰٫۱۱۷

mg

Selenium, Se

۳٫۱۵

µg

Vitamin C, total ascorbic acid

۶٫۱۵

mg

Thiamin

۰٫۰۳۶

mg

Riboflavin

۰٫۰۴۶

mg

Niacin

۱٫۲۱

mg

Vitamin B-۶

۰٫۰۳۸

mg

Folate, total

۹

µg

Folic acid

۰

µg

Folate, food

۹

µg

Folate, DFE

۹

µg

Choline, total

۹٫۱۵

mg

Vitamin A, RAE

۳۶

µg

Carotene, beta

۳۳۶

µg

Cryptoxanthin, beta

۱۷۶

µg

Lutein + zeaxanthin

۱۹۸

µg

Vitamin E (alpha-tocopherol)

۱٫۱

mg

Vitamin K (phylloquinone)

۴٫۵

µg

Fatty acids, total saturated

۰٫۰۲۸

g

SFA ۱۶: ۰

۰٫۰۲۶

g

SFA ۱۸: ۰

۰٫۰۰۳

g

Fatty acids, total monounsaturated

۰٫۱۰۱

g

MUFA ۱۶: ۱

۰٫۰۰۳

g

MUFA ۱۸: ۱

۰٫۰۹۸

g

Fatty acids, total polyunsaturated

۰٫۱۲۹

g

PUFA ۱۸: ۲

۰٫۱۲۶

g

PUFA ۱۸: ۳

۰٫۰۰۳

g

 عوارض جانبی هلو

عوارض جانبی مصرف هلو

اگر به میوه‌هایی مانند سیب، زردآلو، آلو و گیلاس حساسیت دارید، ممکن است به هلو نیز حساسیت داشته باشید. هلو یکی از شایع‌ترین میوه‌های آلرژی‌زا است و معمولاً آلرژی ناشی از آن باعث خارش و تورم دهان یا گلو می‌شود. مواردی از واکنش‌های آنافیلاکتیک ناشی از مصرف هلو نیز وجود داشته است؛ بنابراین اگر به این میوه حساسیت دارید لازم است از مصرف آن اجتناب کنید.

 

 

طرز تهیه دسر با هلو

  • پودینگ هلو

 

مواد لازم:

  • ۱ فنجان آرد
  • ۲/۱ پیمانه شکر
  • ۲ قاشق چای‌خوری بیکینگ‌پودر
  • ۲/۱ قاشق چای‌خوری نمک
  • ۲/۱ قاشق چای‌خوری دارچین آسیاب شده
  • ۲/۱ فنجان شیر ۲ درصد چربی
  • ۳ فنجان هلو تازه یا یخ‌زده پوست‌کنده شده

 

مواد رویه:

  • ۱-۲/۱ فنجان آب
  • ۲/۱ پیمانه شکر
  • ۲/۱ فنجان شکر قهوه‌ای
  • ۱ قاشق غذاخوری کره
  • ۴/۱ قاشق چای‌خوری جوزهندی آسیاب شده
  • بستنی وانیلی

 

طرز تهیه:

  • فر را با دمای ۲۰۴ درجه سانتی‌گراد گرم‌کنید. آرد، شکر، بیکینگ‌پودر، نمک و دارچین را با هم مخلوط کنید. شیر را فقط تا زمانی که ترکیب شود هم بزنید. هلو را در آن بریزید. در قالب ۲۰ سانتیمتری چرب شده پهن کنید و داخل فر بگذارید.
  • برای رویه، آب، شکر، کره و جوز هندی را در یک قابلمه بزرگ با هم مخلوط کنید، به‌جوش بیاورید، هم بزنید تا شکر حل شود. در مخلوط هلو هم می‌توانید بریزید. ۴۰ تا ۵۰ دقیقه آن را بپزید تا زمانی که حباب در آن ایجاد شود و سپس آن را با بستنی سرو کنید.

جمع‌بندی: هلو میوه‌ای شگفت‌انگیز

هلو سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است که با تقویت عملکرد سیستم ایمنی، کمک به هضم و بهبود سلامت پوست به سلامت عمومی بدن کمک می‌کنند. محتوای بالای فیبر موجود در هلو می‌تواند در تنظیم سطح قند خون و بهبود سلامت قلب کمک‌کننده باشد. علاوه بر این، کم‌کالری و کم‌چربی بودن هلو آن را به انتخاب غذایی مفیدی برای افرادی که به دنبال کنترل وزن هستند، تبدیل کرده است. وجود ترکیباتی مانند اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها در هلو نیز با خواص ضدالتهابی و ضدسرطانی آن مرتبط است. علاوه بر این، طعم لذیذ هلو، آن را به میوه‌ای لذت‌بخش تبدیل می‌کند تا در غذاها، دسرها، سالادها و اسموتی‌های مختلف گنجانده شده یا به‌تنهایی به‌عنوان میان‌وعده‌ای شیرین استفاده شود.

منابع

دیدگاه‌ها

(0)