این دستور را درست کردی؟
آش ارده
5
افزودن به علاقهمندیها
اشتراک گذاری
مواد اولیه
برای 2 نفرآب
به میزان لازم
نمک (برای جوشاندن برنج)
1 قاشق مرباخوری
ماش
دوسوم پیمانه
نمک (برای خیساندن برنج)
2 قاشق غذاخوری
ارده
یکسوم پیمانه
روغن مایع
4 قاشق غذاخوری
برنج
یک و نیم پیمانه
طرز تهیه آش ارده
آمادهسازی
مرحله 1
برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
ماش را پاک کنید و بشویید.
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا ماش را با مقدار مناسبی آب (درحدی که روی ماش را بگیرد) در قابلمه بریزید و بپزید؛ بعد از پخت، آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 3
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکششده را بریزید و ماشِ پخته را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و ماش تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). روی برنج کمی روغن بریزید. حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل دمکنی مناسب بگذارید) و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
مرحله 4
پس از دَمکشیدن برنج، پلو را در ظرف سرو بکشید و ارده را کمکم روی آن بریزید (درصورت تمایل همبزنید) و سرو کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها