این دستور را درست کردی؟
آش دنیک
مواد اولیه آش دنیک
برای 2 نفرمواد لازم برای آش
یکچهارم پیمانه
نصف پیمانه
1 عدد متوسط
نصف قاشق چایخوری
به میزان لازم
نصف قاشق چایخوری
نصف قاشق چایخوری
1 پیمانه
یکچهارم پیمانه
یکچهارم پیمانه
مواد لازم برای قیمه
نصف قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
150 گرم
به میزان لازم
یکچهارم پیمانه
3 قاشق غذاخوری
نصف قاشق چایخوری
نصف قاشق چایخوری
2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه آش دنیک
آماده سازی
مرحله 1
- لوبیا قرمز، نخود، لوبیا چیتی و لپه (در صورت استفاده) را جداگانه پاک کنید و بشویید.
- پیاز را بشویید و پوست بگیرید؛ سپس نگینی خرد کنید.
- گوشت را خوب بشویید و قیمهای خرد کنید.
طرز تهیه قیمه
مرحله 1
نصف پیاز خرد شده را در کمی روغن سرخ کنید، زردچوبه بزنید و گوشت را هم در آن تفت دهید. حالا کمی رب به آن اضافه کنید و تفت دهید تا خامیاش گرفته شود.
مرحله 2
پس از اینکه رب گوجه خوب تفت خورد، آب اضافه کنید تا گوشت بپزد و آب خورش کاملاً به خورد آن برود.
مرحله 3
وقتی قیمه آماده شد، آن را کنار بگذارید تا بعد از پخت آش، رویش بریزید.
- در صورت تمایل، لپه را جداگانه پخته و به قیمه اضافه کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
نخود، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز را در ظروفی جداگانه بار بگذارید تا بپزند.
مرحله 2
گندم را هم در قابلمهای دیگر بپزید تا خوب لعاب بیندازد.
مرحله 3
باقیمانده پیاز خرد شده را در تابهای سرخ کنید، بعد زردچوبه بزنید و کنار بگذارید.
مرحله 4
پس از این که گندم پخت، حبوبات پخته، پیاز سرخشده، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید تا با هم بجوشند و آش جا بیفتد.
- در صورت نیاز آبجوش اضافه کنید.
- نمک آش را اندازه کنید.
مرحله 5
آش را در ظرف سرو بکشید و قیمهای را که از قبل تهیه کردهاید، گرم کنید و رویش بریزید.
نوش جان!
نکتهها
- بهتر است نخود و انواع لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت، جداگانه در کاسههای پر از آب بخیسانید. پیشنهاد میشود در این مدت، چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. خیساندن حبوبات به سریعتر پختنشان کمک میکند.
- اگر لپه شما از نوع ریز و دیرپز است، آن را حداقل 1 تا 2 ساعت بخیسانید. برای این کار لپه را در یک کاسه ریخته و تا سطح رویش آب بریزید.
- میتوانید برای تهیه قیمه این آش بهجای گوشت خورشی، به همان میزان از گوشت چرخکرده استفاده کنید.
- میزان سفتی و غلظت این غذا، به سلیقه شماست و میتواند تغییر کند.
- در زمان پختِ عدس، درِ ظرف را نگذارید تا پوستهاش جدا نشود.
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و چاشنیها برای حفظ سلامتی شما بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
- مدت زمان پختِ این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوسفند) به یک ساعت و نیم کاهش مییابد.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز به اضافهکردن آب به غذا بود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد)، حتما از آبجوش استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها