slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
100 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
اردبیل

این دستور را درست کردی؟


آش دوغ اردبیل

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش دوغ اردبیل

برای 2 نفر

مواد اولیه آش دوغ اردبیل

گوشت چرخ کرده

100 گرم

نمک

1 قاشق چای‌خوری

نعنا خشک

به میزان لازم

پیاز

1 عدد کوچک

دوغ (دوغ تازه ترش)

2 پیمانه

نخود

نصف پیمانه

آب

به میزان لازم

برنج

نصف پیمانه

سیر

به میزان لازم

روغن مایع

به میزان لازم

گشنیز

50 گرم

برگ سیر

50 گرم

تره

50 گرم

تخم مرغ

1 عدد متوسط

طرز تهیه آش دوغ اردبیل

آماده سازی

مرحله 1

  1. برنج و نخود را پاک کنید و بشویید.
  2. سبزی را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
  3. سیر را بشویید، پوست بگیرید و رنده کنید.
  4. پیاز را بشویید و پوست بگیرید، بعد با دنده ریز رنده کنید.

روش پخت اول

مرحله 1

نخود را بپزید و کنار بگذارید.

مرحله 2

کوفته قلقلی تهیه کنید. (به طرز تهیه کوفته قلقلی مراجعه کنید.)

مرحله 3

برنج را بپزید تا وا برود.

مرحله 4

دوغ را به برنج اضافه کنید و تا جوش آمدنش، دائم هم بزنید تا نبُرد.

مرحله 5

پس از جوش‌آمدنِ دوغ، سبزی و کوفته قلقلی را اضافه کرده و صبر کنید سبزی نیم‌پز شود.

مرحله 6

سیر، نمک و نخود پخته را به آش اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا بپزد.

مرحله 7

نعناع داغ تهیه کنید. (به طرز تهیه نعناداغ مراجعه کنید.)

مرحله 8

آش که جا افتاد، آن را با مقداری نعناداغ تزیین کرده و میل کنید.

روش پخت دوم

مرحله 1

نخود را بپزید و کنار بگذارید.

مرحله 2

کوفته قلقلی تهیه کنید. (به طرز تهیه کوفته قلقلی مراجعه کنید.)

مرحله 3

تخم‌مرغ را با 1 قاشق برنج مخلوط کنید تا کاملاً باز شود.

مرحله 4

در قابلمه‌ای، دوغ و برنج مخلوط‌شده با تخم‌مرغ را بریزید، روی حرارت بگذارید و به یک طرف در جهت عقربه‌های ساعت هم بزنید تا بجوشد.

  • تا جوش‌آمدن دوغ باید آن را دائم هم بزنید تا نبُرد.

مرحله 5

پس از جوش‌آمدن دوغ، سبزی و کوفته قلقلی را اضافه کرده و صبر کنید، سبزی نیم‌پز شود.

مرحله 6

سیر، نمک و نخود پخته را به آش اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا بپزد.

  • اگر دوست دارید آش لعاب‌دار باشد می توانید 2 قاشق آرد برنج اضافه کنید.

مرحله 7

نعناع داغ تهیه کنید. (به طرز تهیه نعناداغ مراجعه کنید.)

مرحله 8

آش که جا افتاد آن را با مقداری نعناداغ تزیین کرده و میل کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. بهتر است لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در یک کاسه پر از آب بخیسانید. پیشنهاد می‌شود در این مدت، چند بار آب لوبیا را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. خیساندن لوبیا به سریع‌تر پختنش کمک می‌کند.
  2. به‌جای برنج دانه کامل می‌توانید به همان میزان از برنج نیم‌دانه (خرده برنج یا برنج آشی) استفاده کنید.
  3. اگر سیر تازه نداشتید، سیرداغ استفاده کنید. (به طرز تهیه سیرداغ مراجعه کنید.)

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها