این دستور را درست کردی؟
آش اسفندی
مواد اولیه آش اسفندی
برای 2 نفرمواد اولیه آش اسفندی
یکچهارم پیمانه
به میزان لازم
1 قاشق چایخوری
2 عدد متوسط
به میزان لازم
1 قاشق چایخوری
به میزان لازم
نصف پیمانه
به میزان لازم
به میزان لازم
یکچهارم پیمانه
به میزان لازم
به میزان لازم
یکچهارم پیمانه
یکسوم پیمانه
نصف پیمانه
یکچهارم پیمانه
به میزان لازم
به میزان لازم
2 عدد متوسط
یکچهارم پیمانه
یکچهارم پیمانه
1 قاشق چایخوری
یکچهارم پیمانه
طرز تهیه آش اسفندی
آماده سازی
مرحله 1
- نخود، لوبیا، عدس، ماش، بلغور گندم و برنج را پاک کنید و بشویید.
- پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را نگینی ریز خرد کنید و سیر را رنده کنید.
- تره و گشنیز را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
- گردو یا بادام را بهصورت آسیاب، رنده یا کوبیده شده آماده کنید.
روش پخت اول
مرحله 1
باقلا، عدس، ماش، نخود، لوبیا، بلغور گندم و برنج را در مقداری آب، جداگانه بپزید.
مرحله 2
مرحله 3
پیاز را در روغن سرخ کنید، بعد زردچوبه بزنید و برای داخل آش کنار بگذارید.
مرحله 4
مرحله 5
سبزی که پخت، لواشک و برگه زردآلو را داخل آش بریزید. نمک، فلفل و اگر دوست داشتید سرکه و شیره، را بیفزایید. سیرداغ و پیازداغ هم به آش اضافه کنید.
مرحله 6
آش که جا افتاد، آن را با پودر گردو یا بادام تزیین کنید.
روش پخت دوم
مرحله 1
نخود و لوبیاها را بههمراه کمی آب در ظروفی جداگانه بپزید. بلغور گندم و برنج نیمدانه را هم با مقداری آب در ظرفی دیگر بپزید تا خوب وا بروند و لعاب بیندازند.
مرحله 2
پس از پخت بلغور و برنج، عدس، باقلا زرد و ماش را به همراه آبِ گوشت یا آب قلم داخل آش بریزید تا بپزند.
مرحله 3
عدس، باقلا و ماش که پخته شدند، سبزیها را اضافه کنید و اجازه دهید تا همه مواد با هم بپزند.
مرحله 4
در این مرحله لواشک و برگه زردآلو را بههمراه لوبیا و نخود پخته در آش بریزید تا همگی با حرارت ملایم بپزند و آش جا بیفتد.
مرحله 5
پیاز را در روغن سرخ کنید و زردچوبه بزنید.
مرحله 6
سیر داغ تهیه کنید.
مرحله 7
نمک، فلفل و در صورت تمایل سرکه و شیره را هم اضافه کنید، سپس سیر داغ و پیاز داغ را داخل آش بریزید.
مرحله 8
آش را در ظرف بکشید و با پودر گردو یا بادام تزئین کنید.
نکتهها
- نخود، انواع لوبیا و ماش را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت، جداگانه در کاسههای پر از آب بریزید تا خوب خیس بخورند. در این مدت چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود و به زمان کمتری برای پخت نیاز داشته باشند.
- عدس نیازی به خیساندن ندارد.
- اگر برنج نیمدانه (خرده برنج یا برنج آشی) نداشتید، میتوانید از برنج دانه کامل استفاده کنید؛ فقط آن را حداقل به مدت 3 ساعت بخیسانید تا در حین پخت خوب وا برود.
- در منطقه محلات فقط از لوبیا چیتی و لوبیا سفید در این آش استفاده میشود.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها