این دستور را درست کردی؟
آش گیلدیک
مواد اولیه آش گیلدیک
برای 2 نفرمواد اولیه آش گیلدیک
به میزان لازم
به میزان لازم
150 گرم
نصف پیمانه
25 گرم
نصف قاشق چایخوری
به میزان لازم
75 گرم
1 قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
25 گرم
50 گرم
به میزان لازم
نصف قاشق چایخوری
50 گرم
500 گرم
50 گرم
100 گرم
طرز تهیه آش گیلدیک
آمادهسازی
مرحله 1
- گیلدیک را دو روز خیس بخیسانید (حتما از دستکش استفاده شود)، در یخچال قرار دهید و در این مدت آب آن را عوض کنید.
- برنج، لوبیا سفید و نخود را پاک کنید و بشویید.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و برای کوفته، با دندانه ریز رنده کنید.
- آلوچه، قیصی، خرمای خشک و آلو را از شب قبل بخیسانید.
- مغز گردو را خرد کنید.
روش پخت اول
مرحله 1
نخود و لوبیا را جداگانه در مقداری آب بپزید.
مرحله 2
در این فاصله گیلدیک خیسخورده را در مقداری آب بجوشانید. بعد از پخت از صافی عبور دهید (با قاشق گیلدیکها را فشار دهید تا عصارهشان کامل گرفته شود.) و آب آنها را کنار بگذارید تا در آش بریزید. (حواستان باشد، تفاله گیلدیک در آبش نریزد.)
مرحله 3
پس از گرفتنِ آب گیلدیک، برنج را با آب در قابلمهای بریزید و روی حرارت بگذارید تا نیمپز شود.
مرحله 4
روی برنج عصاره صافشده گیلدیک و در صورت نیاز کمی آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزند.
مرحله 5
آب پیاز را خوب بگیرید و آن را بههمراه گوشت، نعناخشک، زردچوبه و کمی نمک ورز دهید و کوفته قلقلیهایی به اندازه گردو درست کنید، بعد کوفتهها را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
- این کار کمک میکند در زمان پخت، کوفتهقلقلیها وا نروند.
مرحله 6
حبوبات پخته، کوفتهقلقلیها، آلوچه، قیصی، خرمای خشک، آلو (درصورت تمایل)، گردو، شکر (درصورت تمایل)، نمک، فلفل و آب قلم را اضافه کرده و شعله را کم کنید تا آش آرام بجوشد و جا بیفتد.
- اگر طعم ملس را میپسندید، کمی آبغوره هم به این آش شیرین اضافه کنید.
- نمک و فلفل غذا را اندازه کنید.
روش پخت دوم
مرحله 1
نخود و لوبیا را در مقداری آب بپزید. در این فاصله گیلدیک خیس خورده را در مقداری آب بجوشانید. بعد از پخت، گیلدیکها را چنگ بزنید (با دستکش) و از صافی ریز عبور دهید و عصارهاش را کنار بگذارید.
مرحله 2
آب پیاز را خوب بگیرید، آن را بههمراه گوشت، نعناخشک، زردچوبه و کمی نمک ورز دهید و از آن کوفتهقلقلیهایی بهاندازه گردو درست کنید و در روغن سرخ کنید تا وا نروند.
مرحله 3
آلوچه، قیصی، خرمای خشک و آلو را با هم بپزید.
مرحله 4
برنج را در قابلمه مد نظر برای تهیه آش بریزید و به آن عصاره گیلدیک و آب اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا نیمپز شود.
مرحله 5
حالا حبوبات پخته، کوفتهقلقلی، آلوچه، قیصی، خرمای خشک، آلو، گردو، شکر، نمک، فلفل و آب قلم را اضافه کرده، شعله را کم کنید و اجازه دهید آش آرام بجوشد و خوب جا بیفتد.
- این آش شیرین است، اما اگر بخواهید طعم ملسی داشته باشد، میتوانید کمی آبغوره اضافه کنید.
نوش جان!
نکتهها
- بهتر است نخود و لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در یک کاسه پر از آب بخیسانید. پیشنهاد میشود در این مدت، چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. خیساندن حبوبات به سریعتر پختنشان کمک میکند.
- بهجای برنج دانه کامل میتوانید به همان میزان از برنج نیمدانه (خرده برنج یا برنج آشی) هم استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها