این دستور را درست کردی؟
آش کارده فارس
4
افزودن به علاقهمندیها
اشتراک گذاری
مواد اولیه آش کارده فارس
برای 2 نفرمواد اولیه آش کارده فارس
فلفل سیاه
نصف قاشق چایخوری
برنج (خرده برنج)
1 پیمانه
آب (2 لیتر)
4 پیمانه
نمک
1 قاشق چایخوری
آب
به میزان لازم
کارده (کاردین یا کوارده)
150 گرم
پیاز
1 عدد کوچک
آرد سفید
3 قاشق غذاخوری
روغن مایع
به میزان لازم
زردچوبه
نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه آش کارده فارس
آماده سازی
مرحله 1
کارده را پاک کنید، بشویید و خرد کنید. (حتماً از دستکش استفاده کنید.)
روش پخت اول
مرحله 1
برنج را در مقداری آب بپزید تا خوب نرم و له شود.
مرحله 2
پیاز را سرخ کنید و بعد زردچوبه بزنید.
مرحله 3
پس از وا رفتنِ برنج، کارده، نمک و فلفل را اضافه کنید و اجازه دهید کارده خوب بپزد و آش جا بیفتد.
روش پخت دوم
مرحله 1
در قابلمهای پیاز را سرخ کنید و زردچوبه بزنید، بعد آب بریزید و برنج را اضافه کنید تا کاملا بپزد و وا برود.
مرحله 2
پس از وا رفتن برنج، کارده آغشته به آرد را به همراه نمک و فلفل به برنج اضافه کنید.
- آش کارده بسیار رقیق است تا حدی که میتوان آن را سر کشید.
- ترشی این آش از خود کارده است، پس میتواند تجربه متفاوتی باشد.
- قدیمیها مقداری از آب آش را در شیشه میریزند و در جای خنک نگه میدارند تا ترشتر شود. آنها این مایه را برای دفعه بعد که خواستند آش کارده درست کنند، در آن میریزند.
نکتهها
- اگر برنج نیمدانه (خرده برنج یا برنج آشی) نداشتید، میتوانید از برنج معمولی استفاده کنید. فقط 3 ساعت قبل از پختِ آش، آن را بخیسانید تا در زمان استفاده دانهها بهراحتی خرد شوند.
- سبزی کارده بسیار آلرژیزاست و باعث بروز حساسیتهای پوستی بهصورت تاول ریز قرمز میشود؛ به همین خاطر بهتر است در زمان برداشت، پاک کردن و خرد کردن آن از دستکش استفاده میشود. بعد از خردکردنِ کارده، آرد به آن اضافه کنید و همچنان با دستکش آرد و کارده را بین دو دست بسابید. وقتی کارده کاملا به آرد آغشته شد، به مدت 2 تا 3 ساعت کنار بگذارید تا حالت آلرژیزایی آن کاملا کنترل شود.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها