این دستور را درست کردی؟
آش کارده کهگیلویه و بویراحمد
مواد اولیه آش کارده کهگیلویه و بویراحمد
برای 2 نفرمواد اولیه آش کارده کهگلویه و بویراحمد
1 قاشق چایخوری
نصف پیمانه
یکچهارم پیمانه
به میزان لازم
یکچهارم پیمانه
نصف پیمانه
طرز تهیه آش کارده کهگیلویه و بویراحمد
آماده سازی
مرحله 1
- گیاه کارده را پاک کرده، بشویید و خرد کنید. (حتما از دستکش استفاده کنید.)
روش پخت اول
مرحله 1
برنج و بلغور را جداگانه بپزید.
مرحله 2
وقتی بلغور پخت و لعاب داد، برنج وا رفته، کارده، دوغ و نمک را به آن اضافه کنید و اجازه دهید، آش با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.
- کارده باید خوب بپزد تا تیزی و خاصیت آلرژیزاییاش از بین برود و دهان و زبان را زخم نکند.
روش پخت دوم
مرحله 1
در قابلمه آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا حدی که ولرم شود و دست را نسوزاند. برنج، بلغور گندم کارده تازه یا خشک و ماله کارده را با هم مخلوط کنید، در آن را ببندید و بگذارید یک شب تا صبح استراحت کند. صبحِ روزِ بعد، از مایع سفید رنگ روی قابلمه یک لیوان بردارید و در جای خنک نگهدارید تا برای دفعه بعد، نیازی به این کار نباشد.
مرحله 2
قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و اجازه دهید، برنج، بلغور، کارده و دوغ خوب بپزند.
- کارده باید خوب بپزد تا تیزی و خاصیت آلرژیزاییاش از بین برود.
- اگر کارده خوب نپزد، دهان و زبان را زخم میکند.
نوش جان!
نکتهها
- سبزی کارده بسیار آلرژیزاست و باعث بروز حساسیت پوستی بهصورت تاول ریز قرمز میشود؛ به همین خاطر اگر از کارده تازه استفاده میکنید، بهتر است در زمان برداشت، پاک کردن و خرد کردن از دستکش استفاده کنید.
- بهجای نیمپیمانه کارده خرد شده تازه میتوانید از یکچهارم پیمانه، کارده خشک استفاده کنید. (این میزان برای 2 نفر است.
- بهجای دوغ میتوانید از مایعی به نام «ماله» استفاده کنید.
- ماله همان مخلوط موادی است که برای تهیه کارده استفاده میشود و کمی ترش است.
- برای تهیه آن، برنج نیمدانه، بلغور، دوغ، کارده خشک و نمک را باهم مخلوط میکنند و دو تا سه روز استراحت میدهند تا کاملا ترش شود.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها