slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
خراسان شمالی

این دستور را درست کردی؟


آش مَستوبه

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش مَستوبه

برای 2 نفر

مواد اولیه آش مستوبه

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

نمک

1 قاشق مرباخوری

اسفناج

1 پیمانه

دوغ (یا ماست ترش)

به میزان لازم

برنج

نصف پیمانه

طرز تهیه آش مَستوبه

آماده سازی

مرحله 1

  1. برنج، نخود و لوبیا را پاک کنید و بشویید.

  2. اسفناج را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

نخود را بپزید و کنار بگذارید.

  • در صورت تمایل به استفاده از لوبیا سفید، می‌توانید آن را جداگانه یا با نخود بپزید و در آش استفاده کنید.

مرحله 2

برنج را در قابلمه دیگری بپزید تا شکفته و نرم شود.

مرحله 3

پس از پخت برنج، نخود، اسفناج خرد شده و آب گوشت یا قلم را به آن اضافه کنید و اجازه دهید آش روی حرارت ملایم آش جا بیفتد.

  • در صورت استفاده از لوبیا سفید آن راهم به‌همراه نخود اضافه کنید.

  • این آش باید غلظتی مانند حلیم داشته باشد.

مرحله 4

نمک و زردچوبه را هم به آش اضافه کنید.

  • پیشنهاد می‌کنیم زردچوبه را کمی در روغن تفت دهید و بعد به غذا اضافه کنید تا عطر، طعم و رنگ بهتری بدهد.

مرحله 5

نمکِ آش را اندازه کنید. پس از جا افتادن غذا، آن را با ماست ترش یا دوغ سرو کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. به‌جای برنج دانه کامل می‌توانید به همان میزان از برنج نیم‌دانه (خرده برنج یا برنج آشی) استفاده کنید. حتما برنج را حداقل به مدت 3 ساعت بخیسانید تا به زمان پخت کمتری نیاز داشته باشد.

  2. بهتر است نخود و انواع لوبیا از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت بخیسانید. در این مدت چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود. این کار به زودتر پختن حبوبات کمک می‌کند.

  3. حبوبات مورد استفاده در این آش فقط نخود است، ولی برخی تمایل دارند لوبیا سفید هم استفاده کنند؛ اما باقی انواع لوبیا در این آش استفاده نمی‌شود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها