slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
100 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز

این دستور را درست کردی؟


آش شله پتله

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش شله پتله

برای 2 نفر

مواد اولیه آش شله پتله

سبزی آش

100 گرم

فلفل سیاه

2 قاشق چای‌خوری

گوشت گوسفند (در صورت تمایل)

100 گرم

سیب زمینی

1 عدد متوسط

بلغور گندم

نصف پیمانه

عدس

نصف پیمانه

نعنا خشک

1 قاشق غذاخوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

روغن مایع

به میزان لازم

پیاز

1 عدد متوسط

طرز تهیه آش شله پتله

آماده سازی

مرحله 1

  1. عدس را پاک کنید و بشویید.
  2. سبزی را پاک کرده، بشویید و ریز خرد کنید.
  3. پیاز و سیب‌زمینی را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
  4. درصورتی که تمایل دارید از گوشت استفاده کنید، آن را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس خرد کنید.

روش پخت اول

مرحله 1

عدس و بلغور گندم را جداگانه در مقداری آب بپزید.

مرحله 2

در تابه‌ای پیاز را سرخ کنید و بعد زردچوبه بزنید.

  • کمی از پیاز داغ را برای تزیین کنار بگذارید.

مرحله 3

وقتی بلغور گندم پخت و لعاب داد، پیازداغ، عدس پخته، سبزی، سیب‌زمینی، نمک و فلفل را به همراه کمی آب به بلغور اضافه کنید.

  • می‌توانید بسته به ذائقه خود، میزان فلفل را بیشتر بزنید.

مرحله 4

آش که جا افتاد نعناداغ و تهیه کنید. (به طرز تهیه نعناداغ مراجعه شود.)

مرحله 5

آش را در ظرفی بریزید و با نعناداغ و پیازداغ تزیین کنید.

روش پخت دوم

مرحله 1

در قابلمه روغن بریزید و پیاز را سرخ کنید، بعد زردچوبه بزنید.

مرحله 2

عدس، بلغور گندم، نمک و فلفل را به‌همراه کمی آب، به پیازداغ اضافه کرده و صبر کنید تا عدس نیم‌پز شود.

  • این آش می‌تواند کمی تند باشد. پس اگر خواستید، فلفل بیشتری بریزید.

مرحله 3

سبزی را به آش اضافه کنید تا بپزد.

مرحله 4

سیب‌زمینی را داخل آش بریزید و بگذارید آش جا بیفتد.

مرحله 5

نعناداغ تهیه کنید. (به طرز تهیه نعناداغ مراجعه شود.)

مرحله 6

آش که جا افتاد، آن را با مقداری نعناداغ تزیین کرده و سرو کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. عدس نیازی به خیساندن ندارد.
  2. سبزی آش شامل اسفناج یا برگ چغندر، تره، گشنیز، جعفری و شوید است. بهتر است از تمام این سبزی‌ها به‌اندازه مساوی بردارید و از ترکیب آن‌ها سبزی آش آماده کنید.
  3. درصورتی که تمایل دارید از گوشت استفاده کنید، آن را جداگانه با 1 پیاز (این میزان برای 2 نفر است.) و درصورت تمایل کمی زعفران بپزید و استخوان‌هایش را درآورید، بعد گوشت را بکوبید و در اواخر پخت به آش اضافه کنید.
  4. برای آماده‌سازی یک کیلو سبزی آش باید از هر کدام به میزان 200 گرم تهیه کنید و بعد از خردکردن، بسته به تعداد نفرات، میزان مشخص شده را بردارید و در آش استفاده کنید.
    •  البته برحسب ذائقه می‌توانید میزان یکی از سبزی‌ها را کمتر یا بیشتر کنید، اما میزان گفته شده استاندارد و بهترین حالت ممکن است؛ چون افزودن مقداری زیادی از یک سبزی  بسته به نوع آن ممکن است باعث تلخی یا تغییر طعم کلی آش شود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها