این دستور را درست کردی؟
وُنوشکپلو
مواد اولیه وُنوشکپلو
برای 2 نفر1 قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
یکچهارم پیمانه
2 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
2 قاشق غذاخوری
نصف پیمانه
1 پیمانه
1 قاشق مرباخوری
یک و نیم پیمانه
نصف قاشق چایخوری
به میزان لازم
200 گرم
طرز تهیه وُنوشکپلو
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- ونوشک را تمیز کنید و بشویید.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی یا خلالی خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
پیاز را در تابهای حاوی روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد. نمک، فلفل و زردچوبه زده، زیرو رو کنید. رب را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب باز شده، بوی خامیاش گرفته شود. درپایان، ونوشک را در پیاز و گوشت تفت دهید و پس از آن آب اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید تا ونوشک و گوشت روی حرارت ملایم بپزند و سس غلیظی بهدست آید.
مرحله 2
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 3
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکششده را بریزیدو مخلوط گوشت و ونوشک پخته را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و مخلوط گوشتی تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل دمکنی مناسب بگذارید) و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
نوش جان!
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
- اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها