این دستور را درست کردی؟
کیک موزی
مواد اولیه کیک موزی
برای 4 نفرمواد اولیه کیک ژلهای موزی
نصف پیمانه
5 عدد کوچک
نصف پیمانه
سهچهارم پیمانه
یک و نیم پیمانه
1 قاشق مرباخوری
3 عدد متوسط
1 عدد متوسط
طرز تهیه کیک موزی
مرحله 1
تخم مرغ، شکر و اسانس موز را با دور تند همزن مخلوط کنید تا کش دار و حجیم شود. سپس روغن و شیر یا ماست را اضافه کنید و مجدد با همزن در حد مخلوط شدن هم بزنید. در آخرین مرحله آرد و بیکینگ پودر را که 3 بار الک کرده اید به همراه پودر ژله اضافه و با لیسک مخلوط کنید تا مواد یکدست شود. در صورت نیاز می توانید چند قطره رنگ خوراکی اضافه کنید تا کیک رنگ دلخواهتان را بگیرد.
- استفاده از پودر ژله سبب می شود که کیک شما عطر و طعم قوی تر بگیرد و موزی رنگ شود.
- چنانچه نخواهید از اسانس در این دستور استفاده کنید، می توانید از وانیل استفاده کنید.
مرحله 2
مواد کیک را داخل قالبی که از قبل چرب و آرد پاشی کردهاید یا کاغذ روغنی داخل آن انداختهاید و یا کف و دیوارههای قالب را روغن جدا کننده ریختهاید، بریزید. قالب را در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده برای مدت 40 الی 45 دقیقه قرار دهید.
نکتهها
برای موفقیت در پخت کیک، تنها داشتن دستورهای خوب و دقیق کافی نیست! عوامل بسیاری در این فرآیند تاثیر گذارند که ما گزیده ای از نکات لازم و طلایی آن را با شما درمیان می گذاریم.
- پیمانه استفاده شده برای اندازهگیری مواد، همان لیوان فرانسوی دستهدار است.
- مواد اولیه را آماده کنید و روی میز کار بگذارید تا مواد به دمای محیط برسند.
- در همه کیکها آرد مورد استفاده، آرد سفید شیرینیپزی و یا همان آرد 000 (سه صفر) می باشد.
- آرد را به همراه بیکینگپودر 3 بار الک کنید تا هوای داخل آرد گرفته و آرد سبک شود و کیک بافتی نرم و لطیف پیدا کند.
- در زمان مخلوط کردن مواد، نباید آرد را زیاد با همزن هم بزنید زیرا باعث میشود پف کیک بخوابد؛ لذا تنها به مخلوط شدن مواد با یکدیگر اکتفا کنید.
- پس از ریختن مواد در قالب میبایست چند بار کف قالب را زمین بزنید تا هوای اضافی مابین مواد خارج شود.
- فر باید از قبل حدود 15 دقیقه گرم شده باشد و از هنگام قراردادن قالب در فر تا 20 دقیقه نباید در فر باز شود زیرا پف کیک میخوابد؛ علاوه براین قالب همیشه باید در طبقه وسط فر قرار گیرد.
- اگر از فر مبله برای پخت کیک استفاده میکنید همانطور که گفته شد فر را از قبل گرم و در دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
- چنانچه از فر توکار (برقی/ گازی) استفاده میکنید، دما را در 160 درجه سانتیگراد با حرارت از پایین و با فن کانوِکشن تنظیم کنید.
- لازم به ذکر است که فر توکار هم باید همانند فر مبله از قبل گرم شده باشد.
- روغن جداکننده برای چرب کردن قالب: میزان مساوی از آرد و روغن جامد را باهم ترکیب کنید (بطور مثال 10 گرم آرد + 10 گرم روغن جامد) و با برس به کف و دیوارههای قالب با بزنید؛ اگر از مخلوط آرد و روغن اضافه ماند، میتوانید آن را در یخچال نگه دارید و برای کیکهای بعدیتان استفاده کنید. این روش برای قالبهای میانتهی بسیار مفید است. یا اینکه میتوانید قالب را چرب، سپس آرد پاشی کنید و بعد از ریختن اضافات آرد به خارج از قالب، مواد کیک را داخل قالب بریزید. درصورتیکه تمایلی به دو روش بالا ندارید میتوانید قالب را چرب کنید و داخل آن کاغذ روغنی بیندازید و سپس مواد کیک را داخل قالب بریزید.
- به دلیل تنوع بالای قالبها چه از نظر نوع و چه از نظر سایز شما میتوانید بسته به سلیقهتان از هر قالبی استفاده کنید. به طور کلی نسبت مواد کیک و قالب از یکسوم تا دوسوم حجم قالب می تواند متغیر باشد (از یکسوم کمتر و از دوسوم بیشتر نباشد)؛ چرا که اگر میزان مواد از یکسوم حجم قالب کمتر باشد موجب سوختن و خشکی کیک و اگر از دوسوم بیشتر باشد موجب سرریز شدن مواد به بیرون از قالب میشود و اما پیشنهاد حس تازگی برای کیکهای 3 تخممرغی قالب 15 با ارتفاع 10 و یا اگر مایلید کیک کمارتفاعتری داشته باشید استفاده از قالب 20 توصیه می شود.
- برای حصول اطمینان از پخت کامل کیک شما میتوانید از سیخ چوبی جهت تست استفاده کنید. طریقه تست به این صورت است که یک سیخ چوبی را وارد مرکز کیک کنید چنانچه پس از بیرون آوردن سیخ تمیز بود و مواد کیک به اطراف آن نچسبیده بود یعنی کیک شما بهخوبی پخته است در غیر این صورت نیاز به زمان پخت بیشتری دارد.
- بهمنظور طلایی شدن سطح کیک چنانچه از فر برقی استفاده میکنید همزمان با پخت کیک سطح آن نیز طلایی می شود اما در اکثر فرهای گازی نیاز است که بعد از پخت کیک، گریل فر را روشن کرده و به محض مشاهده طلایی شدن سطح کیک، آن را خاموش کنید (این امر بین 1 الی 3 دقیقه زمان میبرد بنابراین در زمان روشنکردن گریل مراقب باشید که کیک نسوزد).
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها