این دستور را درست کردی؟
آش جو مرکزی
4
افزودن به علاقهمندیها
اشتراک گذاری
مواد اولیه آش جو مرکزی
برای 2 نفرمواد اولیه آش جو (ترخینه جو) مرکزی
پیاز
1 عدد متوسط
سبزی مخصوص (تره، جعفری، اسفناج، گشنیز و شوید)
200 گرم
جو پوست کنده (یا بلغور جو)
نصف پیمانه
عدس
یکچهارم پیمانه
فلفل سیاه
نصف قاشق چایخوری
لوبیا چیتی
یکچهارم پیمانه
روغن مایع
6 قاشق غذاخوری
کشک
1 قاشق غذاخوری
زردچوبه
نصف قاشق چایخوری
نمک
1 قاشق چایخوری
نخود
یکچهارم پیمانه
نعنا خشک
1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه آش جو مرکزی
آماده سازی
مرحله 1
- عدس، نخود و لوبیا را پاک کنید و بشویید.
- سبزی را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
- پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید.
- پیاز را نگینی یا خلالی خرد کنید.
- سیر را با دندانه درشت رنده کرده یا خیلی ریز خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
عدس، جو، نخود و لوبیا را جداگانه در مقداری آب بپزید.
- پس از پخت حبوبات، آنها را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
حالا عدس، لوبیا، نخود، سبزی، نمک و فلفل را در قابلمه جو بریزید و بگذارید بپزند.
مرحله 3
پس از پختِ سبزی، در تابهای روغن بریزد و پیاز را سرخ کنید، بعد زردچوبه بزنید. در ادامه پیاز داغ را داخل آش بریزید و 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا آش به غلظت برسد و جا بیفتد.
مرحله 4
نعناداغ تهیه کرده و در نهایت آش را با کشک و نعناداغ تزیین کنید. (به طرز تهیه نعناداغ مراجعه کنید.)
نوش جان!
نکتهها
- بهتر است نخود و لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت، جداگانه در کاسه پر از آب بخیسانید. پیشنهاد میشود در این مدت، چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. خیساندن حبوبات به سریعتر پختنشان کمک میکند.
- عدس نیازی به خیساندن ندارد.
- در این آش بسته به ذائقه خانواده میتوانید از انواع لوبیا استفاده کنید، ولی به طور معمول از لوبیا چیتی استفاده میشود.
- بهتر است جو را از روز قبل بخیسانید تا زودتر بپزد.
- برخی در این آش از سیرابی پخته و چغندر هم استفاده میکنند.
- در صورتی که تمایل دارید از سیرابی یا چغندر در این آش استفاده کنید، سیرابی را خوب بشویید و به قطعات ریز خرد کنید و قبل از آغاز پخت آش، جداگانه با سیر، پیاز، فلفل، زردچوبه و دارچین بپزید.
- چغندر را هم باید بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید، و در آش بریزید تا با بقیه مواد بپزد.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها