این دستور را درست کردی؟
پلو بریانی
مواد اولیه پلو بریانی
برای 2 نفرنصف پیمانه
2 عدد متوسط
1 عدد متوسط
1 قاشق مرباخوری
1 عدد متوسط
1 عدد متوسط
2 پیمانه
1 قاشق چایخوری
10 عدد متوسط
3 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
2 عدد متوسط
2 عدد متوسط
2 قاشق غذاخوری
4 عدد کوچک
یک و نیم قاشق مرباخوری
یکچهارم پیمانه
3.5 پیمانه
400 گرم
1 قاشق مرباخوری
1 قاشق چایخوری
طرز تهیه پلو بریانی
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- گشنیز و نعناع را پاک کنید، خوب بشویید و ساطوری کنید.
- زنجبیل، پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را نگینی خردکرده، سیر و زنجبیل را رنده کنید.
- فلفلسبز را خوب بشویید و خردکنید.
- گوشت را بادقت بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس خردکنید.
مراحل پخت
مرحله 1
قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و روغن بریزید تا گرم شود، سپس پیاز را در آن تفت دهید. گوشت را اضافه کنید و تفت دهید، وقتی تغییر رنگ داد، زردچوبه، ادویهکاری، زیره، سیر، زنجبیل را اضافه کنید و تفت دهید. بعد فلفلسبز، نعناع، گشنیز، ماست و لیموعمانی را در قابلمه بریزید، خوب مخلوط کنید و تفت دهید. درنهایت آب (درحدی که روی گوشت را بگیرد) اضافه کنید. اول حرارت زیاد باشد تا آب بهجوش آید، بهمحض اینکه آب شروع به غلزدن کرد، درب قابلمه را ببندید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت با بقیه مواد روی حرارت ملایم بپزد و عطر و طعم بگیرد.
مرحله 2
وقتی گوشت پخت و آبِ گوشت کم شد. برنج ، دارچین، هل، میخک و نمک را بههمراه آب داخل فایلمه بریزید. حرارت را زیاد کنید تا آب بهجوش بیاید و بهتدریج تبخیر شود. آبِ برنج که کشیدهشد زعفران را اضافه کرده، زیر و رو کنید. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید ( درصورت تمایل دَمکنی بگذارید) و منتظر بمانید تا پلو بخار کند و روی حرارت ملایم دَم بکشد.
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- بهتر است دانه هل را قبل از ریختن در غذا، از وسط باز کنید.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.
- اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها