slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
480 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز

این دستور را درست کردی؟


طرز تهیه آبِ قلم

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه طرز تهیه آبِ قلم

برای 2 نفر

مواد اولیه طرز تهیه آب قلم

هویج

1 عدد متوسط

آب

به میزان لازم

دارچین ((چوب))

1 عدد متوسط

نمک

1 قاشق چای‌خوری

کرفس ((ساقه) (در صورت تمایل))

2 عدد متوسط

برگ بو

2 عدد متوسط

پیاز

1 عدد متوسط

سیر ((حبه))

2 عدد متوسط

قلم

1 عدد متوسط

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه طرز تهیه آبِ قلم

آماده‌سازی

مرحله 1

1.    قلم‌ها را بشویید و به تکه های کوچک‌تر خرد کنید.

  • خرد کردن قلم کار راحتی نیست و بهتر است از قصاب بخواهید آنها را به تکه‌های کوچکتر تقسیم کند.
  • 2.    پیاز، سیر و هویج را بشویید و پوست بگیرید.
  • 3.     ساقه کرفس را بشویید و خرد کنید.

طرز تهیه

مرحله 1

قلم‌ها را در قابلمه بگذارید و تا بالاتر از سطح قلم ها آب بریزید و اجازه دهید بجوشد.

مرحله 2

بعد از کمی جوشیدن روی آب قلم کف جمع می‌شود آن را با یک ملاقه بگیرید.

مرحله 3

پیاز، سیر، هویج، ساقه کرفس، چند عدد برگ بو، یک چوب دارچین و کمی فلفل سیاه را نیز برای خلاص شدن از بوی بد قلم به قابلمه اضافه کنید.

  • اگر همه این مواد را نداشتید، فقط آن‌هایی را که دارید اضافه کنید.

مرحله 4

بعد از اینکه پیاز و باقی سبزیجات پخته شدند در صورت تمایل می‌توانید آن‌ها را له کنید و مجدد به قلم اضافه کنید تا طعم یکسانی به آب  قلم بدهد.

  • در ابتدا از نمک استفاده نکنید زیرا موجب دیرپز شدن قلم می‌شوند.
  • برای پختن قلم ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا به جوش بیاید بعد شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید.
  • شعله گاز باید آن قدر کم باشد که بعد از ٨ساعت پختن، آب آن تمام نشود. مدت زمان پخت قلم بین ۸ تا ۱۰ ساعت است.

مرحله 5

بعد از اینکه قلم‌ها کامل پختند و تمامی مغز و عصاره داخل قلم‌های خرد شده وارد آب شدند، آب چرب شده و غلیظ می‌شود. اجازه دهید کمی سرد شود. سپس قلم‌ها را تکان دهید تا به طور کامل مغز آن خارج شود و داخل قابلمه بریزد. آب قلم تهیه شده  را از صافی رد کنید  تا اگر استخوان خرد  شده در داخل آب قلم باشد، به راحتی جدا شود.

مرحله 6

صبر کنید تا  غذا سرد شود و سپس ژلاتین باقی مانده را در اندازه‌های دلخواه بسته بندی کنید و در فریزر قرار دهید و در سوپ ،آش وخورشت های خود از آن استفاده کنید.

  • چربی آب قلم زیاد است اگر از چربی زیاد خوشتان نمی‌آید می‌توانید چربی روی قلم را بگیرید.

نکته‌ها

اگر قلم خرد شده نباشد پختن قلم و خارج کردن عصاره و مغز قلم کار سخت و دشواری خواهد بود. وقتی قلم نصف شده می‌جوشد عصاره و ژلاتین به راحتی از آن خارج و وارد آب می‌شود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها