این دستور را درست کردی؟
باقالیپلو
مواد اولیه باقالیپلو
برای 2 نفر1 قاشق مرباخوری
1 قاشق چایخوری
1 پیمانه
2 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
2 پیمانه
به میزان لازم
نصف پیمانه
4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه باقالیپلو
مرحله 1
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
مرحله 2
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، نمک، برنج و باقالی را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج و باقالی خوب با آب بجوشند. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با قاشق بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 7 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 3
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود، حالا شویدخشک را به برنج اضافه کرده و زیر و رو کنید. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس برنج آبکششده را بریزید و پودر دارچین بپاشید. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل از دمکنی مناسب استفاده کنید) و اجازه دهید پلو روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد. بعد از پختِ کامل، کمی از برنج را بردارید و با زعفران دمکرده مخلوط کنید و برای تزیین کنار بگذارید.
نکتهها
- میزان روغن، دارچین، نمک و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
- درصورتیکه شوید تازه دردسترس دارید، بهازای هر 2 نفر بهجای شوید خشک، سهچهارم پیمانه شوید تازه ساطوری به برنج و باقالی آبکششده اضافه کنید.
- اگر به باقلا تازه دسترسی ندارید و از باقلا خشک استفاده میکنید، در ابتدا باید آن را بههمراه مقدار مناسبی آب (در حدیکه روی باقلا را بگیرد) روی حرارت بگذارید تا به مدت 15 الی 20 دقیقه بجوشد و نرم شود سپس آبکشی کنید و کنار بگذارید تا بعد از آبکشیِ برنج و در زمان دَم دادن آن بههمراه شوید خشک به برنج اضافه کرده ومخلوط کنید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
- اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها