slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
5 دقیقه
زمان پخت
180 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
دم کردن-تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
بهار
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟


باقالی‌پلو با ماهیچه

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه باقالی‌پلو با ماهیچه

برای 2 نفر

برگ بو

1 عدد متوسط

باقلا

1 پیمانه

شوید خشک

نصف پیمانه

نمک (برای جوشاندن برنج)

1 قاشق مرباخوری

پیاز

1 عدد متوسط

برنج

2 پیمانه

دارچین (چوب-برای گوشت)

1 عدد متوسط

آب

به میزان لازم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

نمک (برای گوشت)

1 قاشق چای‌خوری

هل (پودر-درصورت تمایل)

1 قاشق چای‌خوری

ماهیچه

700 گرم

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

زعفران

یک‌چهارم پیمانه

نمک (برای خیساندن برنج)

2 قاشق غذاخوری

دارچین (پودر-برای برنج-درصورت تمایل)

1 قاشق چای‌خوری

آب (جوش-برای گوشت)

به میزان لازم

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

طرز تهیه باقالی‌پلو با ماهیچه

مرحله 1

  1. برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
  2. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خردکنید.
  3. ماهیچه را با دقت تمیز کنید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند بعد خوب بشویید.

مرحله 2

در ابتدا گوشت را با زعفران دم‌کرده خوب ماساژ دهید تا تمام قسمت‌های گوشت به زعفران آغشته شود، سپس در تابه‌ای حاوی روغن با حرارت متوسط سرخ کنید و کنار بگذارید.

در قابلمه‌ی مدنظر برای پختِ گوشت، روغن بریزید تا گرم شود، پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا بلوری شود. زردچوبه و فلفل‌سیاه را اضافه کنید و تفت دهید. برگ بو و چوب دارچین را هم در قابلمه بیندازید. ماهیچه سرخ‌شده را در قابلمه بگذارید، زعفران و پودر هل و آب‌جوش بریزید (درحدی که روی گوشت را بگیرد). حرارت را زیاد کنید تا آب به‌جوش آید و همین که جوشید حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت کامل بپزد. اواخرِ پختِ گوشت، نمک را اضافه کنید.

مرحله 3

دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، نمک، برنج و باقالی را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج و باقالی خوب با آب بجوشند. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با قاشق بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 7 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

مرحله 4

برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود، حالا شویدخشک را به برنج اضافه کرده و زیر و رو کنید. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل ته‌دیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس برنج آبکش‌شده را بریزید و پودر دارچین بپاشید. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل از دم‌کنی مناسب استفاده کنید) و اجازه دهید پلو روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد. بعد از پختِ کامل، کمی از برنج را بردارید و با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید و برای تزیین کنار بگذارید.

مرحله 5

حالا برای سرو، برنج را که کاملا دم کشیده و پخته در دیس بکشید و بعد روی آن برنج زعفرانی بریزید، سپس ماهیچه را روی برنج بچینید، باقلا پلو با ماهیچه شما آماده است.

نکته‌ها

  1. میزان روغن، ادویه‌جات، نمک و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
  2. درصورتی‌که شوید تازه دردسترس دارید، به‌ازای هر 2 نفر به‌جای شوید خشک، سه‌چهارم پیمانه شوید تازه ساطوری به برنج و باقالی آبکش‌شده اضافه کنید.
  3. اگر به باقلا تازه دسترسی ندارید و از باقلا خشک استفاده می‌کنید، در ابتدا باید آن را به‌همراه مقدار مناسبی آب (در حدی‌که روی باقلا را بگیرد) روی حرارت بگذارید تا به مدت 15 الی 20 دقیقه بجوشد و نرم شود سپس آبکشی کنید و کنار بگذارید تا بعد از آبکشیِ برنج و در زمان دَم دادن آن به‌همراه شوید خشک به برنج اضافه کرده ومخلوط کنید.
  4. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
  5. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی ( گوساله) متغیر خواهدبود.
  6. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آب‌جوش استفاده کنید.
  7. به‌جای پودر هل می‌توانید از 1 تا 2 دانه هل برای گوشت استفاده کنید. فقط قبل از سرو، دانه هل را از قابلمه خارج کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها