این دستور را درست کردی؟
آش بلغور مرکزی
مواد اولیه آش بلغور مرکزی
برای 2 نفرمواد اولیه آش بلغور مرکزی
یکچهارم پیمانه
1 قاشق چایخوری
یکچهارم پیمانه
به میزان لازم
1 عدد متوسط
1 عدد کوچک
نصف قاشق چایخوری
نصف پیمانه
100 گرم
یکچهارم پیمانه
به میزان لازم
به میزان لازم
نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه آش بلغور مرکزی
آماده سازی
مرحله 1
- نخود، لوبیا و عدس را پاک کرده و بشویید.
- سبزی آش را پاک کنید، بشویید و خرد کنید.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
- چغندر (در صورت تمایل) را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کند.
روش پخت اول
مرحله 1
ابتدا عدس، نخود و لوبیا را جداگانه در مقداری آب بپزید. بعد آبکش کنید و کنار بگذارید.
- اگر از لوبیا سفید استتفاده میکنید، میتوانید آن را همراه با نخود بار بگذارید.
مرحله 2
در قابلمه دیگری بلغور را در مقداری آب بپزید.
مرحله 3
وقتی بلغور پخت، در یک تابه روغن بریزید و پیاز را سرخ کنید، بعد فلفل و زردچوبه بزنید.
مرحله 4
پیازداغ را به بلغور پخته اضافه کنید.
مرحله 5
بلغور که کمی با پیاز جوشید، نمک، سبزی، چغندر (در زمستان در صورت تمایل) و حبوبات پخته را هم اضافه کنید و اجازه دهید، آش بجوشد و جا بیفتد.
مرحله 6
در این فاصله نعناداغ تهیه کنید. (به طرز تهیه نعناداغ مراجعه کنید.)
مرحله 7
آش که به غلظت رسید و جا افتاد با نعناداغ تزیینش کرده و سرو کنید.
روش پخت دوم
مرحله 1
در قابلمهای روغن بریزید و پیاز را سرخ کنید، بعد زردچوبه و فلفل بزنید.
مرحله 2
بلغور را به پیاز اضافه کنید و مقداری هم آب بریزید تا بپزد و لعاب بیندازد.
مرحله 3
عدس، نخود و لوبیا را جداگانه در مقداری آب بپزید.
- بهتر است وقتی لوبیا چیتی نیمپز شد، آبش را عوض کنید و بگذارید دوباره بجوشد و کامل بپزد.
- در صورت استفاده از لوبیا سفید میتوانید آن را همراه با نخود، بار بگذارید.
مرحله 4
پس از پختِ کاملِ بلغور، حبوبات پخته، نمک، سبزی و چغندر (در زمستان) را هم به آش اضافه کنید و بگذارید همگی با حرارت ملایم بپزند و آش جا بیفتد.
مرحله 5
نعناع داغ تهیه کنید. (به طرز تهیه نعناداغ مراجعه کنید.)
مرحله 6
در نهایت آش جا افتاده را با نعناداغ تزئین کرده و سرو کنید.
نوش جان!
نکتهها
- عدس نیازی به خیساندن ندارد.
- بهتر است نخود و لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت، جداگانه کاسههای پر از آب بخیسانید. پیشنهاد میشود در این مدت، چند بار آب آنها را
عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. خیساندن حبوبات به سریعتر پختنشان کمک میکند.
- در این آش بسته به ذائقه خود میتوانید از انواع لوبیا استفاده کنید؛ ولی به طور معمول از لوبیا چیتی استفاده میشود.
- برخی در این آش از نصف میزان گفتهشده، لوبیا چیتی و نصف دیگر هم لوبیا سفید استفاده میکنند.
- سبزی آش شامل اسفناج یا برگ چغندر، تره، گشنیز، جعفری و شوید است. بهتر است از تمام این سبزیها بهاندازه مساوی بردارید و از ترکیب آنها سبزی آش را آماده کنید.
- برای آمادهسازی یک کیلو سبزی آش، باید از هر کدام به میزان 200 گرم تهیه کنید و بعد از خردکردن، بسته به تعداد نفرات میزان مشخص شده را بردارید و در آش استفاده کنید.
- البته برحسب ذائقه میتوانید، میزان یکی از سبزیها را کمتر یا بیشتر کنید، اما میزان گفته شده استاندارد و بهترین حالت ممکن است؛ چون افزودن مقداری زیادی از یک سبزی بسته به نوع آن ممکن است باعث تلخی یا تغییر طعم کلی آش شود.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها