این دستور را درست کردی؟
برانیپلو
مواد اولیه برانیپلو
برای 2 نفر5 قاشق غذاخوری
1 قاشق مرباخوری
1 قاشق غذاخوری
یک و نیم قاشق مرباخوری
2 پیمانه
2 پیمانه
2 پیمانه
100 گرم
2.5 پیمانه
1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه برانیپلو
آمادهسازی
مرحله 1
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- کدوحلوایی را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
کره را در تابهای ذوب کنید، کدو را در آن تفت دهید. شکر، گردو، دارچین را اضافه کرده، همبزنید و پس از کمی تفت دادن، شعله را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.
مرحله 2
برنج، شیر، آب و نمک را در قابلمهای بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج را برای آبکشی تست کنید؛ بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 3
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن بریزید (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکششده را بریزید و کدو تفتخورده را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و کدو تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
نکتهها
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
- میزان روغن، کره، نمک و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- در اردبیل معمولا این غذا را بهصورت دمی تهیه میکنند. دراین روش ابتدا، برنج را با میزان ذکرشده آب و شیر در قابلمه بخیسانید و بعد از 3 تا 4 ساعت روی حرارت بگذارید تا میزان باقیمانده آب و شیر کمکم تبخیر شود. در این فاصله کدو حلوایی را در تابهای با کمی کره و شکر تفت دهید تا مزهدار شود؛ در صورت تمایل گردو خردشده و پود دارچین هم اضافه کنید. وقتی کمی از آبِ برنج مانده بود، نمک (میزان ذکرشده برای جوشاندن و پخت برنج) و کدو تفتدادهشده را اضافه کرده، مخلوط کنید. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل دمکنی مناسب بگذارید) و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد. در آخر پخت روی برنج کمی کرهذوبشده بریزید و سرو کنید.
- اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها