slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
90 دقیقه
مزه
نسبتاً شیرین
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
آذربایجان غربی

این دستور را درست کردی؟


بورانی هویج آذربایجان غربی

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه بورانی هویج آذربایجان غربی

برای 2 نفر

نمک (برای هویج)

1 قاشق چای‌خوری

هویج

2 عدد بزرگ

زعفران (دم‌کرده)

4 قاشق غذاخوری

آب

به میزان لازم

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

نمک (برای خیساندن برنج)

1 قاشق غذاخوری

دارچین (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

نمک (برای پختن برنج)

1 قاشق چای‌خوری

آب (جوش)

نصف پیمانه

جعفری خشک

1 قاشق غذاخوری

برنج

یک و نیم پیمانه

پیاز

1 عدد متوسط

نعنا خشک

1 قاشق غذاخوری

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

لپه

یک‌سوم پیمانه

طرز تهیه بورانی هویج آذربایجان غربی

آماده‌سازی

  1. برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
  2. لپه را پاک کنید و با آب ولرم بشویید.
  3. هویج و پیاز را بشویید و پوست بگیرید. هویج را نگینی درشت و پیاز را نگینی ریز خرد کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

ابتدا لپه را با مقداری آب (درحدی که روی لپه را بگیرد) در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و نرم شود. بعد از پخت، آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله 2

در این فاصله پیاز را در قابلمه دیگری با کمی روغن سرخ کنید؛ سپس هویج را در آن تفت دهید. حالا دارچین، رب گوجه، نمک و زعفران را اضافه کرده و کمی آب بریزید و اجازه دهید هویج روی حرارت ملایم بپزد و کم‌آب شود. بعد شعله را خاموش کنید.

مرحله 3

دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

مرحله 4

برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. بعد برنج آبکش‌شده و لپه پخته را داخل قابلمه هویج بریزید و خوب زیر و رو کنید. نعناع و جعفری خشک را روی برنج بپاشید (درصورت تمایل مخلوط کنید). با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت نیاز دم‌کنی مناسب بگذارید)، شعله را روشن کرده، حرارت را کم کنید و اجازه دهید غذا روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.

نکته‌ها

  1. بهتر است لپه سفت و دیرپَز را چند ساعت قبل از پخت یا از شب قبل بخیسانید.
  2. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  3. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت برای تهیه برنج آبکشی برای 2 نفر، آب را بجوشانید. وقتی آب ‌به‌جوش آمد، 2 قاشق غذاخوری نمک (به‌ازای 2 پیمانه برنج) در آبِ درحال جوش بریزید و برنج را به آن اضافه کرده، منتظر بمانید (حدود 10 تا 15 دقیقه) تا مغز پخت شود (کفِ روی برنج را هرازگاهی بردارید.)، سپس آبکشی کنید. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد. برای تست مغزپخت بودن برنج، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
  4. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
  5. بعد از پخت غذا، به‌میزان دلخواه ماست و سیرتازه رنده شده را ترکیب کرده و در کنار یا روی غذا سرو کنید.

  6. بسته به نوع هویج مصرفی در این غذا، ممکن است مزه کمی شیرین شود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها