slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
مزه
نسبتاً شیرین
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
فارس

این دستور را درست کردی؟


هویج‌پلو با مرغ

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه هویج‌پلو با مرغ

برای 2 نفر

برای هویج‌پلو

گلاب

5 قاشق غذاخوری

نمک (برای خیساندن برنج)

2 قاشق چای‌خوری

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

هل (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

برنج

2 پیمانه

خلال بادام

2 قاشق غذاخوری

کشمش

4 قاشق غذاخوری

نمک (برای جوشاندن برنج)

1 قاشق چای‌خوری

کره

50 گرم

هویج

5 عدد متوسط

آب

به میزان لازم

برای مرغ

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

روغن مایع

5 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

زعفران (دم‌کرده)

4 قاشق غذاخوری

گوشت سینه مرغ (بدون استخوان)

350 گرم

نمک

1 قاشق چای‌خوری

هل (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

پیاز

1 عدد متوسط

طرز تهیه هویج‌پلو با مرغ

آماده‌سازی

  1. برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
  2. هویج را خوب بشویید، (درصورت نیاز پوست بگیرید) و خلالی خردکرده یا درشت رنده کنید.
  3. کشمش را پاک کنید و بشویید؛ بهتراست کشمش را به مدت 10 دقیقه در یک کاسه‌ آب بخیسانید، سپس آبکش کنید.
  4. خلال بادام را به مدت 10 دقیقه در گلاب بخیسانید و آبکش کنید.
  5. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
  6. مرغ را مکعبی خرد کنید و بشویید.

مراحل پخت

مرحله 1

هویج را در ماهیتابه‌ای گرم و حاوی روغن تفت دهید. هل و زعفران را اضافه کنید و تفت دهید. حرارت را کم کنید، درب تابه را بگذارید و اجازه دهید هویج روی حرارت ملایم با آبِ خودش بپزد، سپس شعله را خاموش کنید.

مرحله 2

پیاز را در ماهیتابه‌ای حاوی روغن تفت دهید، بعد مرغ را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. نمک، فلفل، زردچوبه، پودر هل و زعفران را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا مرغ به‌آرامی با آبِ خودش روی حرارت ملایم بپزد و طلایی رنگ شود؛ اگر تمایل دارید مرغ سس رقیقی داشته باشد کمی آبِ‌جوش اضافه کنید.

مرحله 3

دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

مرحله 4

برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل ته‌دیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکش‌شده را بریزیدو هویج پخته را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و هویج تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل دم‌کنی مناسب بگذارید) و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.

مرحله 5

دراین فاصله یک ماهیتابه کوچک بردارید و کمی کره در آن ذوب کنید، سپس کشمش را در آن تفت دهید، سپس خلال بادام را اضافه کرده، تفت دهید، بعد حرارت را خاموش کنید و ماهیتابه را بگذارید.

مرحله 6

وقتی هویج‌پلو دم‌کشید، کمی روغن روی پلو بریزید و زیر و رو کنید. پلو را در دیس بکشید، مرغ را کنارش بریزید و غذا را با مخلوط کشمش و خلال بادام تفت داده‌شده تزیین کرده و سرو کنید. نوش‌جان!

نکته‌ها

  1. درصورت تمایل می‌توانید از خلال پسته هم در کنار خلال بادام استفاده کنید. 2 قاشق غذاخوری برای 2 نفر کافیست. خلال پسته را همراه خلال بادام در گلاب بخیسانید و آبکش کنید بعد هردو را با کشمش تفت دهید.
  2. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات، کره و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  3. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
  4. درصورتی که تمایل دارید هویج شیرین‌تر شود، بنابر ذائقه 1 قاشق مرباخوری شکر به هویج درحال تفت‌خوردن اضافه کنید.
  5. می‌توانید‌ به‌جای کشمش به‌همان میزان از زرشک استفاده کنید. دراینصورت به‌اندازه 1 قاشق مرباخوری شکر به آن اضافه‌ کنید.
  6. درصورت تمایل می‌توانید برنج را جداگانه دم کنید و در زمان سرو برنج را در دیس بکشید، هویج را روی برنج بریزید و با مخلوط کشمش و خلال بادام و پسته تفت‌داده‌شده تزیین کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها