slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
150 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
زمستان-پاییز
زادگاه
ایتالیا-خاورمیانه-کشورهای سواحل دریای مدیترانه

این دستور را درست کردی؟


خورش گل کلم با گوشت

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه خورش گل کلم با گوشت

برای 2 نفر

شوید (تازه و خردشده)

یک‌سوم پیمانه

رب گوجه فرنگی

یک و نیم قاشق غذاخوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

پاپریکا

1 قاشق چای‌خوری

نعناع (ساقه)

4 عدد متوسط

آب

به میزان لازم

آب نارنج (یا آبغوره)

4 قاشق غذاخوری

زعفران (دم‌کرده-اختیاری)

4 قاشق غذاخوری

گل کلم

300 گرم

دارچین (چوب )

1 عدد متوسط

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

گوشت گوسفند

200 گرم

پیاز

1 عدد متوسط

جعفری (تازه و خردشده)

یک‌سوم پیمانه

طرز تهیه خورش گل کلم با گوشت

آماده‌سازی

  1. پیاز، جعفری، نعناع، شوید، گوشت و گل‌کلم را خوب بشویید.
  2. پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
  3. جعفری، نعناع و شوید را ساطوری ریز خرد کنید.
  4. گوشت را مکعبی خرد کنید.
  5. کلم را هم گل‌گل کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود.

مرحله 2

گوشت را به پیاز اضافه کنید و تا حدی تفت دهید که تغییر رنگ دهد، سپس پاپریکا، زردچوبه و فلفل را در غذا بریزید و هم‌بزنید.بعد رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب باز شده و بوی خامی‌اش گرفته شود.

مرحله 3

حالا چوب دارچین، نعناع، جعفری، شوید و آب را در قابلمه بریزید و درِ ظرف را بگذارید (اول حرارت را زیاد کنید تا خورش شروع به غل زدن کند بعد حرارت را کم کنید) تا خورش روی حرارت ملایم بپزد.

مرحله 4

وقتی گوشت پخت یک تابه روی اجاق بگذارید و در آن روغن بریزید، بعد گل کلم‌ها را در آن سرخ کنید (تا بیرونشان به‌اصطلاح کبابی شود)داخل خورش بریزید.

مرحله 5

درانتها آب نارنج، نمک و زعفران (درصورت تمایل) را هم در خورش بریزید و درب ظرف را بگذارید تا خورش چند غل بزند و مزه‌دارشود.

  • در پایان پخت، چوب دارچین را خارج کنید.

نکته‌ها

  1. به‌جای آب‌نارنج می‌تواند به همان میزان یا به ‌میزان دلخواه از آب‌غوره استفاده کنید.
  2. میزان روغن، نمک، آب‌نارنج، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  3. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آب‌جوش استفاده کنید.
  4. به هیچ‌وجه در ابتدای پخت به خورش نمک نزنید! چون باعثِ سفت شدن و افزایش زمانِ پخت ِگوشت می‌شود.
  5. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها