slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
15 دقیقه
زمان پخت
150 دقیقه
مزه
ملس
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟


خورش کرفس

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه خورش کرفس

برای 2 نفر

نعناع

50 گرم

نمک

1 قاشق چای‌خوری

جعفری

180 گرم

کرفس (ساقه)

250 گرم

رب گوجه فرنگی (درصورت تمایل)

1 قاشق غذاخوری

آب نارنج (یا آب‌غوره)

4 قاشق غذاخوری

کرفس

250 گرم

گوشت گوسفند

200 گرم

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه خورش کرفس

آماده‌سازی

  1. گوشت، پیاز، نعناع، جعفری و کرفس را خوب بشویید.
  2. پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
  3. نعناع و جعفری را هم ساطوری و ریز کنید.
  4. ساقه کرفس را به‌اندازه‌های نیم تا یک سانتی متری یا یک بند انگشت خرد کنید.
  5. گوشت را هم مکعبی (خورشتی) خرد کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

در قابلمه روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود.

مرحله 2

گوشت را به پیاز اضافه کنید و تا جایی تفت دهید که تغییر رنگ دهد. بعد زردچوبه و فلفل بزنید و پس از یک تفت کوجک، آب اضافه کنید؛ درِ قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد.

مرحله 3

در این فاصله تابه‌ای روی حرارت بگذارید و نعناع، جعفری و کرفس را در آن بریزید و اجازه دهید روی حرارت ملایم آب سبزی‌ها کشیده شود. بعد روغن اضافه کرده و سبزی ‌ها را سرخ کنید.

مرحله 4

در صورت تمایل به سبزی‌های داخل تابه، رب گوجه بزنید. رب را خوب در سبزیجات تفت دهید تا رنگ رب باز شده و بوی خامی آن گرفته شود، بعد حرارت را خاموش کنید.

مرحله 5

در اواسط پخت گوشت، سبزی‌های سرخ شده را داخل قابلمه خورش بریزید و دوباره درِ ظرف را بگذارید.

مرحله 6

دوقتی گوشت پخت، نمک و آبغوره را هم اضافه کنید و بگذارید خورش جابیفتد.

نکته‌ها

  1. میزان نمک، روغن و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. سبزی خورش کرفس را بیش از حد سرخ نکنید.
  3. به هیچ‌وجه در ابتدای پخت نمک نزنید! چون باعثِ سفت شدن و افزایش زمان پخت در گوشت و حبوبات می‌شود.
  4. اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
  5. خورش را با شعله کم بپزید؛ شعله زیاد باعث پخت سریع‌تر غذا نمی‌شود بلکه فقط باعث می‌شود آب غذا زودتر تمام شود.
  6. به‌جای آب‌غوره یا آب نارنج می‌توانید رب آلوچه، آب‌لیمو یا لیموعمانی در غذا بریزید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها