slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
نسبتاً تند
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
هندوستان

این دستور را درست کردی؟


دوپیازه نخود و لوبیا

5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه دوپیازه نخود و لوبیا

برای 2 نفر

مواد اولیه دوپیازه نخود و لوبیا

زنجبیل تازه (رنده‌شده)

1 قاشق غذاخوری

پیاز

1 عدد متوسط

نمک

1 قاشق چای‌خوری

نخود

نصف پیمانه

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

فلفل قرمز

1 قاشق چای‌خوری

گرام ماسالا

1 قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

سیب زمینی

1 عدد متوسط

لوبیا چیتی

نصف پیمانه

ماست (در صورت تمایل)

نصف پیمانه

سیر (حبه)

2 عدد متوسط

رب گوجه فرنگی

یک و نیم قاشق غذاخوری

آب

به میزان لازم

روغن مایع

5 قاشق غذاخوری

طرز تهیه دوپیازه نخود و لوبیا

مرحله1

ابتدا نخود و لوبیا را با مقداری آب (در حدی که روی حبوبات را بگیرد) بپزید؛ در پایان پخت و پس از نرم‌شدن، آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله2

سیب‌زمینی، سیر و پیاز را بشویید و پوست بگیرید. سیب‌زمینی را مکعبی و پیاز را نگینی خرد کنید. سیر و بعد زنجبیل تازه را رنده کنید و کنار بگذارید.

مرحله3

در این مرحله مقداری روغن در قابلمه بریزید و پیازها را در آن تفت دهید تا بلوری شوند. پس از آن سیر، زنجبیل، فلفل قرمز، فلفل سیاه، گرام ماسالا، زردچوبه و رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب باز شده و بوی خامی رب گرفته شود. حالا سیب‌زمینی‌ها را به همراه آب‌جوش به قابلمه اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید تا نیم‌پز شود. در نهایت حبوبات پخته را به همراه نمک به غذا اضافه کنید و اجازه دهید طعم‌ها به خورد هم بروند و خوراک به غلظت دلخواه‌تان برسد. می‌توانید به دلخواه، کمی ماستِ هم دمای محیط را به غذای خود اضافه کنید. نوش جان!

نکته‌ها

نکات
  1. میزان روغن، نمک وادویه‌جات برای حفظ سلامتی شما به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
  2. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) توصیه می‌شود حتما از آب‌جوش استفاده کنید.
  3. غلظت خوراک، به سلیقه بستگی دارد. بناربراین مقدار آب استفاده‌شده در این غذا به دلخواه شما و مقدار سفتی وغلظت مد نظر شما می‌تواند تغییر کند. اما به‌صورت استاندارد در مرحله 3 به ازای هر 2 نفر، 2 تا 3 پیمانه آب‌جوش برای پخت کامل مواد اضافه‌شده به خوراک کافیست. البته این در صورتی است که حرارت ملایم باشد تا غذا به‌آرامی بپزد و جا بیفتد. اگر تمایل دارید غذای شما رقیق‌تر باشد می‌توانید میزان بیشتری آب‌جوش در خوراک بریزید.
  4. بهتر است نخود و لوبیا را از شب قبل پاک کنید و بشویید، سپس در یک کاسه پر از آب (در حدی که روی حبوبات را بگیرد) بخیسانید. این کار نفخ حبوبات را می‌گیرد و به پخت بهتر آن کمک می‌کند.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها