slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
30 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
فارس

این دستور را درست کردی؟


آش دوغ فارس

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش دوغ فارس

برای 2 نفر

مواد اولیه آش دوغ فارس

آب

به میزان لازم

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

گوشت گردن (در صورت تمایل)

100 گرم

روغن مایع

به میزان لازم

نعنا خشک

1 قاشق غذاخوری

سبزی آش (شوید،ترخون،اسفناج جعفری و تره)

200 گرم

پیاز

به میزان لازم

نخود

100 گرم

برنج

نصف پیمانه

نمک

1 قاشق چای‌خوری

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

دوغ

یک و نیم پیمانه

طرز تهیه آش دوغ فارس

آماده سازی

مرحله 1

  1. برنج و نخود را پاک کنید و بشویید.
  2. سبزی آش را پاک کنید، بشویید و خرد کنید.
  3. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
  4. در صورت تمایل به استفاده از گوشت 1 پیاز را پوست گرفته کامل کنار بگذارید.

روش پخت اول

مرحله 1

نخود و برنج را در ظروفی جداگانه بپزید.

مرحله 2

وقتی برنج کامل پخت و وا رفت، سبزیجات و نخود پخته را اضافه کنید.

مرحله 3

پس از پختِ سبزیجات، دوغ را به‌همراه نمک و فلفل به آش اضافه کنید و بگذارید بجوشد.

  • پس از اضافه کردن دوغ درِ ظرف را نبندید.

مرحله 4

پیاز داغ تزیینی و نعناداغ تهیه کنید، بعد آش را در ظرفی بکشید و با نعناداغ و پیازداغ تزیین کنید.

روش پخت دوم

مرحله 1

در صورت تمایل به استفاده از گوشت آن را با پیاز درسته، برگ بو، فلفل و زردچوبه بپزید، به‌صورتی که بعد از پخت، گوشت کاملا له شده باشد.

  • نمک را در پایان پخت گوشت اضافه کنید.

مرحله 2

نخود را در مقداری آب بپزید.

مرحله 3

در این فاصله، برنج را با 5 برابر میزان آب در ظرفی جداگانه بپزید تا نرم شود و وا برود.

مرحله 4

وقتی گوشت پخت، استخوان‌های آن را جدا کنید و بکوبید و به‌همراه سبزیجات و نخودپخته به برنج اضافه کنید و اجازه دهید سبزیجات بپزند و آش جا بیفتد.

  • پس از اضافه‌کردنِ گوشت، به‌دلیل لعاب زیاد، ممکن است زود ته نشین شود و بسوزد، پس باید مرتب هم بزنید تا آش ته نگیرد.

مرحله 5

پس از پخت سبزیجات و جا افتادن آش، دوغ را به‌همراه نمک و فلفل به قابلمه اضافه کنید و بگذارید بجوشد.

  • پس از اضافه کردن دوغ درِ ظرف را نبندید.
  • در صورت استفاده از گوشت، آش کمی غلظت دارد در غیر اینصورت رقیق خواهد بود.

مرحله 6

برای تزیین آش پیازداغ و نعناداغ تهیه کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. بهتر است به‌جای نصف پیمانه برنج دانه کامل از 1 پیمانه خرده برنج استفاده کنید. (این میزان برای 2 نفر است.)
  2. برنج را از شب قبل یا حداقل به‌مدت 3 ساعت بخیسانید.
  3. بهتر است نخود را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت بخیسانید. چند بار در این مدت آب آن را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. این کار به زودتر پختن حبوبات هم کمک می‌کند.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها