slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
30 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
نسبتاً تند
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
آذربایجان غربی

این دستور را درست کردی؟


آش دوغ ارومیه

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش دوغ ارومیه

برای 2 نفر

مواد اولیه آش دوغ ارومیه

کلم برگ (کلم برگ خرد شده)

1 پیمانه

دوغ

2 پیمانه

آرد سفید

یک و نیم قاشق غذاخوری

سبزی آش (جعفری،گشنیز،شوید و اسفناج یا برگ چغندر)

100 گرم

فلفل سبز تند

2 عدد متوسط

تخم مرغ

1 عدد کوچک

نمک

1 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

نخود (نخود پخته)

یک‌چهارم پیمانه

فلفل قرمز

نصف قاشق چای‌خوری

بلغور (بلغور خیس خورده)

یک‌چهارم پیمانه

طرز تهیه آش دوغ ارومیه

آماده سازی

مرحله 1

  1. نخود را پاک کنید و بشویید.
  2. سبزی‌ها را پاک کرده، بشویید و ریز خرد کنید.
  3. کلم برگ را بشویید و خرد کنید.
  4. فلفل‌سبز تند را بشویید و خرد کنید.

روش پخت اول

مرحله 1

نخود و بلغور را در ظروفی جداگانه با کمی آب بار بگذارید.

مرحله 2

وقتی بلغور پخت، نخود پخته، فلفل‌سبز، کلم برگ و سبزی را به آن اضافه کنید، نمک و فلفل قرمز بزنید و اجازه دهید سبزیجات با حرارت ملایم بپزند. (می‌توانید نمک و فلفل قرمز را بعد از اضافه‌کردنِ دوغ، در غذا بریزید.)

مرحله 3

در ظرفی تخم‌مرغ و آرد الک‌شده را در دوغ حل کنید و به قابلمه آش بیفزایید و هم بزنید تا بجوشند. (می‌توانید این ترکیب را در قابلمه دیگری بجوشانید و بعد داخل قابلمه آش بریزید.)

  • از این لحظه تا پایان پخت آش درِ ظرف را نبندید.

مرحله 4

پس از اینکه آش به جوش آمد، حرارت را کم کنید تا با حرارت ملایم غل بزند و آش جا بیفتد. (اگر نمک و فلفل قرمز را در مرحله 3 اضافه نکردید، در همین مرحله اضافه کنید.)

  • در صورت تمایل نعناداغ تهیه کنید و آش را با آن تزیین کنید.

روش پخت دوم

مرحله 1

نخود را با کمی آب بار بگذارید. در ظرفی دیگر هم کلم برگ را به همراه بلغور و کمی آب بپزید.

مرحله 2

نخود پخته، سبزی و فلفل سبز را اضافه کنید و اجازه دهید سبزیجات با حرارت ملایم بپزند.

مرحله 3

در قابلمه دیگری تخم‌مرغ و آرد الک‌شده را در دوغ حل کنید، روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید تا به جوش بیاید.

  • از این لحظه تا پایان پخت آش درِ ظرف را نبندید.

مرحله 4

باقی مواد را به دوغ بیفزایید و مجدد هم بزنید تا دوباره بجوشد. پس از اینکه دوباره به جوش آمد، حرارت را کم کنید تا با حرارت ملایم غل بزنید و آش جا بیفتد.

مرحله 5

در نهایت نمک و فلفل قرمز اضافه کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. بهتر است نخود را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت، در کاسه پر از آب (تا سطح روی حبوبات) بخیسانید. در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. این کار به زودتر پختن حبوبات کمک می‌کند.
  2. در این غذا بسته به فصل، از اسفناج یا برگ چغندر استفاده می شود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها