slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
90 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
آذربایجان شرقی

این دستور را درست کردی؟


آش ماست آذربایجان ‌شرقی

3
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش ماست آذربایجان ‌شرقی

برای 2 نفر

مواد اولیه آش ماست آذربایجان شرقی

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

نمک

1 قاشق مرباخوری

کشک (کشک مایع)

2 قاشق غذاخوری

اسفناج

100 گرم

نخود

50 گرم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

لوبیا چیتی

50 گرم

نعنا خشک (برای نعنا داغ)

1 قاشق غذاخوری

پیاز

1 عدد کوچک

آب

به میزان لازم

بلغور گندم

یک‌سوم پیمانه

طرز تهیه آش ماست آذربایجان ‌شرقی

مرحله 1

نخود و لوبیا را با مقدار مناسبی آب در قابلمه‌های جداگانه بریزید و روی حرارت زیاد بگذارید. آب که به جوش آمد، حرارت را کم کنید تا به آرامی بپزند و نرم شوند. بلغور را هم در قابلمه‌ای دیگر با مقدار مناسبی آب بپزید تا لعاب بیندازد.

مرحله 2

به انتهای پخت حبوبات که نزدیک شدید، اسفناج را ساطوری خرد کنید و به همراه نخود و لوبیا که پخته و نرم شده‌اند، به بلغور اضافه کنید. درِ قابلمه را باز بگذارید تا آش غلیط شود و جا بیفتد.

مرحله 3

پیاز را نگینی خرد کنید. کمی روغن در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم گرم شود، سپس پیازها را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا بلوری شوند. نمک، فلفل و زردچوبه را در تابه بریزید و کمی دیگر تفت دهید، بعد این ترکیب را به آش اضافه کنید. اجازه دهید 2 الی 3 دقیقه دیگر هم آش با پیاز بپزد، بعد کشک را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کشک به صورت یک نواخت در آش حل شود.

مرحله 4

حالا نمک آش را اندازه کنید و در ظرف سرو بکشید و با نعناداغ و کشک تزیین کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

بهتر است نخود و انواع لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در مقدار مناسبی آب (تا سطح روی حبوبات) بخیسانید. در این مدت چند بار آبشان را عوض کنید. این کار به بهتر پختنِ حبوبات کمک می‌کند.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها