slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
30 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
ملس
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
آذربایجان شرقی

این دستور را درست کردی؟


آش میوه

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش میوه

برای 2 نفر

مواد اولیه آش میوه

گردو

3 عدد متوسط

فلفل قرمز

2 قاشق چای‌خوری

آب گوشت

1 پیمانه

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

آلبالو (آلبالو خشک بدون هسته)

یک‌چهارم پیمانه

پیاز

2 عدد متوسط

نخود

یک‌چهارم پیمانه

سبزی آش (گشنیز و جعفری)

نصف پیمانه

عدس

یک‌چهارم پیمانه

روغن مایع

به میزان لازم

شیره انگور (شیره انگور یا خرما 2 تا 4 قاشق)

2 قاشق غذاخوری

برگه زردآلو (برگ زردالو یا قیصی)

6 عدد متوسط

کلم برگ سفید

150 گرم

بلغور گندم

نصف پیمانه

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

برنج

یک‌چهارم پیمانه

نعنا خشک

1 قاشق غذاخوری

سرکه سیب

2 قاشق غذاخوری

آب

به میزان لازم

نمک

1 قاشق مرباخوری

آلو (آلو خشک)

6 عدد متوسط

طرز تهیه آش میوه

آماده سازی

مرحله 1

  1. نخود، برنج و عدس را جداگانه پاک کنید و بشویید.
  2. سبزی را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
  3. کلم برگ را بشویید و سالادی یا ریز خرد کنید.
  4. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
  5. گردوها را چهار تکه کنید.

روش پخت اول

مرحله 1

برنج، بلغور، نخود و عدس را جداگانه در ظروفی مناسب بپزید.

مرحله 2

پیاز را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود، سپس به آن زردچوبه بزنید و کمی که تفت خورد، کنار بگذارید.

مرحله 3

وقتی برنج و بلغور پختند، برنج پخته را به همراه آب گوشت و پیاز داغ به بلغور پخته اضافه کنید تا همگی با هم بجوشند.

مرحله 4

پس از 15 دقیقه جوشیدن غذا، گردو، نخود پخته و کلم را به مواد قبلی اضافه کنید تا با هم بپزند.

  • در صورت نیاز می‌توانید آب جوش نیز اضافه کنید.

مرحله 5

کمی بعد عدس پخته، آلبالو، آلو خشک و سبزی را به مواد قبلی اضافه کنید و 15 دقیقه زمان دهید تا بجوشند و سبزی بپزد.

مرحله 6

وقتی سبزی پخت، زردآلوی خشک یا قیسی را به آش اضافه کنید. به میزان دلخواه، سرکه و شیره داخل آش بریزید، نمک و فلفل بزنید و اجازه دهید آش کمی بجوشد.

مرحله 8

در زمان سرو نعناداغ را داخل آش بریزید و هم بزنید.

  • در صورت تمایل می‌توانید غذا را با نعناع داغ، پیاز داغ، آلبالو خشک، آلو خشک، زردآلوی خشک یا گردو تزیین کنید.

روش پخت دوم

مرحله 1

نخود و عدس را در ظروفی جداگانه بپزید.

مرحله 2

در قابلمه مدنظر برای پخت آش، روغن بریزید و پیاز را در آن سرخ کنید تا طلایی شود، بعد به پیاز، زردچوبه بزنید و کمی تفت دهید.

مرحله 3

برنج و بلغور را به همراه آبِ گوشت و مقداری آب معمولی به پیازداغ اضافه کنید و بگذارید همگی با هم بجوشند.

مرحله 4

پس از 15 دقیقه جوشیدن، گردو، نخود پخته و کلم را به مواد قبلی اضافه کنید تا بجوشند.

مرحله 5

یک ربع بعد، عدس پخته، آلبالو، آلو خشک و سبزی را به مواد قبلی اضافه کنید و 15 دقیقه زمان بدهید تا همه با هم بچوشند و سبزی پخته شود.

مرحله 6

وقتی همه مواد پختند، زردآلوی خشک یا قیسی را به آش اضافه کنید و منتظر بمانید آش بجوشد و جا بیفتد.

مرحله 7

در پایان نمک، فلفل و به میزان دلخواه سرکه و شیره به آش اضافه کنید.

مرحله 9

نعناداغ را داخل آش بریزید، هم بزنید و سرو کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. به‌جای برنج دانه کامل می‌توانید به همان میزان از برنج نیم‌دانه (خرده برنج یا برنج آشی) استفاده کنید.
  2. بهتر است نخود را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت، در کاسه پر از آب (تا سطح روی نخود) بخیسانید. در این مدت چندبار آب آن را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. این کار به زودتر پختن آن هم کمک می‌کند.
  3.  عدس نیازی به خیساندن ندارد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها