این دستور را درست کردی؟
سیرشوید
مواد اولیه سیرشوید
برای 2 نفر200 گرم
یکسوم پیمانه
2 عدد متوسط
1 قاشق چایخوری
یکچهارم پیمانه
1 قاشق چایخوری
به میزان لازم
1 عدد متوسط
4 عدد متوسط
1 پیمانه
1 قاشق چایخوری
طرز تهیه سیرشوید
آمادهسازی
- گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس خورشتی خرد کنید.
- پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید، سپس هر دو را نگینی ریز خرد کنید.
- شوید را پاک کنید، بشویید و خردکنید.
- باقلا را بشویید و هر دو پوست آن را جداکنید.
مراحل پخت
مرحله 1
در قابلمه روغن بریزید. وقتی روغن گرم شد، پیاز را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود. بعد گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا ر نگ گوشت کمی برگردد، سپس فلفل و نیمی از زردچوبه را روی گوشت بپاشید و تفت دهید. حالا کمی آب اضافه کنید؛ اول حرارت را زیاد کنید تا آب بهجوش بیاید بعد حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم خوب بپزد.
مرحله 2
در اواخر پختِ گوشت، باقلا را اضافه کنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید تا باقلا بپزد.
مرحله 3
دراین فاصله در تابهای روغن بریزید و باقیمانده زردچوبه را در آن تفت دهید، سپس سیر را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر بلندشود. بعد شوید را هم داخل تابه بریزید و تفت دهید تا آبِ سبزی کشیده شده و سرخ شود. درنهایت نمک زده، خوب همبزنید. حالا محتویات تابه را به قابلمه خورش اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا مزهها به خورد هم بروند.
مرحله 4
بعد از پخت باقلا و به غلظت رسیدن خورش، تخممرغ را در قابلمه خورش بشکنید و درب ظرف را بگذارید تا تخممرغ ببندد. پس از بستهشدن تخممرغ، غذا حاضر است.
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- برای چشیدن طعم اصیل این خورش پیشنهاد میشود از گوشت راسته بدون استخوان استفاده کنید.
- درصورتی که شوید تازه دردسترس ندارید میتوانید از شوید خشک استفاده کنید.
- در روش سنتی از پیاز برای پخت این غذا استفاده نمیشود. برای اینکار ابتدا گوشت را در روغن تفت دهید، سپس کمی آب به آن بیفزایید تا بپزد. در اواخر پخت گوشت، باقالا را اضافه کنید. در این فاصله سیر را در تابهای در روغن تفت داده و به آن شویدخشک، نمک، زردچوبه و فلفل بزنید و مجدد تفت دهید. حالا این مواد را به گوشت اضافه کنید تا گوشت مزهدارشود. خورش که به غلظت دلخواه رسید، تخممرغ را در خورش بشکنید؛ وقتی تخممرغ بسته شد، غذای شما حاضر است.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آبجوش استفاده کنید.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها