زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
زمان انتظار
60 دقیقه
مزه
ملس
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
خوزستان

این دستور را درست کردی؟


قلیه ماهی

4

افزودن به علاقه‌مندی‌ها

اشتراک گذاری

مواد اولیه

برای 2 نفر

مواد اولیه قلیه ماهی

شنبلیله خشک

1 قاشق غذاخوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

تخم گشنیز (پودرشده)

1 قاشق مرباخوری

تمر هندی

100 گرم

پیاز

1 عدد متوسط

آرد سفید

1 قاشق غذاخوری

شنبلیله

50 گرم

آب

به میزان لازم

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

گشنیز

200 گرم

سیر (حبه)

2 عدد متوسط

فلفل سبز تند

2 عدد متوسط

فیله ماهی (تکه)

4 گرم

طرز تهیه قلیه ماهی

آماده سازی

به ماهی، نمک، فلفل و زرچوبه بزنید و اجازه دهید به مدت1ساعت در یخچال بماند.در این فاصلهپیاز، سیر، فلفل‌سبز تند، گشنیز و شنبلیله تازه را خوب بشویید.گشنیز و شنبلیله را با هم ساطوری خرد کنید.فلفل‌سبز تند را هم ریز خرد کنید.پیاز و سیر را پوست بگیرید.پیاز را نگینی خرد کرده،سیر را رنده کنید.

مراحل پخت

مرحله1

در یک قابلمه آب بریزید و روی اجاق بگذارید، بعد تمر هندی را در آن به مدت10دقیقه بجوشانید؛ سپس یک آبکش را روی ظرفی گود بگذارید و تمرهندی را صاف کنید تا عصاره‌اش جدا شود. تمر هندی را خوب چنگ بزنید تا عصاره‌اش به طور کامل خارج شود.

مرحله2

در فاصله جوشیدن تمر هندی، گشنیز و شنبلیله را در تابه تفت دهید تا آبشان کشیده شود بعد روغن اضافه کنید تا خوب سرخ شوند.وقتی سبزی‌ها خوب سرخ شدند حرارت را خاموش کنید و را کنار بگذارید.

مرحله3

حالا در قابلمه روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود. بعد سیر را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی آن بلند شود.

مرحله4

بعد از تفت پیاز و سیر، رب گوجه‌فرنگی بریزید و تفت تا رنگ رب باز شده و بوی خامی‌اش گرفته‌شود؛ سپس به‌ترتیب فلفل‌سبز خردشده، زردچوبه، تخم گشنیز، شنبلیله خشک، آرد و سبزی سرخ شده را اضافه کنید و هریک را خوب تفت دهید.

مرحله5

در این مرحله، عصاره تمرهندی را به قابلمه اضافه کنید. (در صورت نیاز کمی هم آب‌جوش بریزید. ) درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بماند تا مواد بپزند.

مرحله6

در این فاصله، در یک تابه روغن بریزید و روی حرارت بگذارید؛ سپس تکه‌های ماهی را که مزه‌دار کرده‌اید، در تابه بیندازید و هر دو طرف ماهی را خوب سرخ کرده، به قابلمه خورش اضافه کنید.درب ظرف خورش را ببندید تا بپزد و به روغن بیفتد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها