این دستور را درست کردی؟
قلیه میگو
مواد اولیه قلیه میگو
برای 2 نفرمواد اولیه قلیه میگو
1 قاشق غذاخوری
100 گرم
1 قاشق چایخوری
250 گرم
200 گرم
1 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
1 قاشق غذاخوری
2 عدد متوسط
1 قاشق چایخوری
50 گرم
به میزان لازم
نصف قاشق چایخوری
2 عدد متوسط
1 قاشق مرباخوری
1 عدد کوچک
طرز تهیه قلیه میگو
آماده سازی
- در صورت نیاز میگو و سبزی را پاک کنید.
- میگو، پیاز، سیر، فلفلسبز تند، گشنیز و شنبلیله تازه را خوب بشویید.
- گشنیز و شنبلیله را باهم ساطوری خرد کنید.
- پیاز و سیر را پوست بگیرید.
- پیاز را نگینی خرد کرده، سیر را رنده کنید.
- فلفلسبز تند را هم ریز خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله1
در یک قابلمه آب بریزید و روی اجاق بگذارید، بعد تمرهندی را در آن به مدت 10 دقیقه بجوشانید؛ سپس یک آبکش را روی ظرفی گود بگذارید و تمرهندی را صاف کنید تا عصارهاش جدا شود.
- تمرهندی را خوب چنگ بزنید تا عصارهاش به طور کامل خارج شود.
مرحله2
در فاصله جوشیدن تمرهندی، گشنیز و شنبلیله را در تابه تفت دهید تا آبشان کشیده شود بعد کمی روغن بریزید و سرخ کنید. وقتی سبزیها خوب سرخ شدند حرارت را خاموش کنید و کنار بگذارید.
مرحله3
در قابلمه کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید، سپس پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود، بعد سیر را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی آن بلند شود.
مرحله4
بعد از تفت پیاز و سیر، رب گوجهفرنگی بریزید و تفت تا رنگ رب باز شده و بوی خامیاش گرفتهشود؛ سپس بهترتیب فلفلسبز خردشده، زردچوبه، تخم گشنیز، شنبلیله خشک، آرد و سبزی سرخ شده را اضافه کنید و هریک را خوب تفت دهید.
مرحله5
در این مرحله، عصاره تمرهندی را به قابلمه اضافه کنید. (در صورت نیاز کمی هم آبجوش بریزید. ) درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بماند تا مواد بپزند.
مرحله6
در این فاصله، در یک تابه کمی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید، سپس میگوها را در آن سرخ کنید. وقتی میگوها سرخ شدند، نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و تفت دهید بعد حرارت را خاموش کرده و به قابلمه خورش اضافه کنید. درب ظرف خورش را بگذارید تا بپزد و به روغن بیفتد.
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شده اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
- تمرهندی کمی شور است، پس برای اضافهکردن نمک به غذا، در 10 دقیقه آخر پخت یا قبل از سرو مقداری از خورش را بچشید و بعد اگر نیاز بود، نمک بزنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها